A bíróság döntött: három hónappal meghosszabbították a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított nyugdíjas, Győrkös István előzetes letartóztatását. 

A bíróság elfogadta az ügyészség indítványát, miszerint a szökés, elrejtőzés veszélye, a tanúk esetleges befolyásolása és a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt indokolt, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatásban maradjon - közölte lapunkkal Nagy Andrea a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. 

A bőnyi nyugdíjasnál október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást akart tartani, feltehetően illegálisan tartott fegyverek miatt. A 76 éves férfi azonban nem akart együttműködni, és tüzelni kezdett a nyomozókra. Egy rendőrt  halálosan megsebesített , de a lövöldözésben Győrkös István is megsérült. Október 27-én a győri kórházban helyezték előzetes letartóztatásba, úgy tudjuk azóta Győrben tartják fogva. 

A Kisalföld információi szerint április 25-én a hatóságok helyszíni bizonyítást tartottak Bőmyben. Most először hozták ki az előzetesből Győrkös Istvánt, kommandósok kísérték a házához. Feltehetően rekonstruálták a történteket.

Győrkös védőügyvédje, Dr. Takács Zoltán szerint nem történt áttörés az ellentmondások feloldása tekintetében, a nyugdíjas továbbra is tagadja a bűncselekmény elkövetését.