Pedro Rodrigues Filhót nem véletlenül nevezik az igazi Dexternek. A brazil férfi ugyanis hasonlóan az egykori tévés sorozatgyilkoshoz, halomra ölte az embereket, de természetesen csak azokat, akikről úgy vélte, hogy megérdemlik. Bár Filhót 71 ember meggyilkolásáért ítélték el, állítása szerint több mint száz emberrel végzett. Ennek ellenére 34 év fogság után szabadon engedték.

Korán kezdte

Filho 1954-ben, Santa Rita do Sapucaiban született, a gyerekkorát pedig apja agresszivitása határozta meg. A Body Report szerint az apa rendszeresen verte a feleségét a terhessége során is, így a fiuk fejsérüléssel született, ennek pedig állítólag köze lehetett ahhoz, hogy később sorozatgyilkos vált belőle. Filho 13 éves volt, mikor először megpróbált megölni egy másik gyereket, de az áldozata túlélte. Ez azonban nem ijesztette el attól, hogy tovább kísérletezzen. A második kiszemeltjével végzett is, ő egyébként egy politikus, Alfenas alpolgármestere volt, akinek meggyilkolását Filho azzal magyarázta, hogy a férfi igazságtalanul megvádolta az apját lopással és ezért kirúgta. Ezt követően Filho a tényleges tolvajt is megölte.

Az akkor még tinédzser fiú következő lépése az volt, hogy elszökött otthonról, rablásból tartotta fent magát, és persze tovább gyilkolt, de csak olyan embereket, akik szintén bűnözésből éltek. Így a következő áldozata egy drogdíler volt, majd hatalmas leszámolást rendezett egy gengszterbandában, amelynek tagjai felelősek voltak az akkori szerelme megöléséért. A beszámolók szerint ekkor még csak 18 éves volt, de már tíz ember halála száradt a lelkén.

Az EvoNews információi szerint a következő emlékezetes gyilkossága az volt, mikor különös kegyetlenséggel kivégezte az apját. Az idősebb férfi az egyik agresszív őrjöngése során halálra késelte a feleségét, a gyilkosságért pedig letartóztatták. Filho a börtönben látogatta meg, ahol nemcsak megölte, de állítólag kimetszette a szívét és egy darabot meg is evett belőle. Az nem teljesen világos, hogy ezen a ponton hogy maradhatott szabadlábon még egy ideig, mindenesetre a lap információi szerint ezt követően még megölt néhány bűnözőt, mielőtt 1973 tavaszán végül letartóztatták.

A börtönben sem tudott leállni

Filho gyilkosságsorozatát az sem állította meg, hogy rács mögé került. 34 évet töltött börtönben ez idő alatt pedig 47 rabtársát mészárolta le. Volt, akit bűnöző múltja miatt ölt meg, de arra is volt példa, hogy az egyik szobatársát a hangos horkolása miatt végezte ki.

Mindezek ellenére 2007-ben mégis szabadon engedték.

Érdekes módon ebben az időszakban abbahagyta a gyilkolást, négy éven keresztül nem történt olyan emberölés, amit vele hoztak kapcsolatba. 2011-ben sem ilyesmi miatt tartóztattak le újra, hanem lázadásért és túszejtésért fogták el. Ebben a körben viszont már 128 év börtönbüntetés kapott, azóta is rács mögött van.

Így látják a szakemberek

Filhót természetesen több orvos is megvizsgálta, paranoid és antiszociális vonásokat diagnosztizáltak nála. Egy pszichiáter tökéletes pszichopataként jellemezte, mások úgy vélik, hogy inkább szociopata. (A kettő közti különbségről itt olvashat bővebben.)

lana Casoy kriminológus szerint egyébként Filho a bosszúálló típusú sorozatgyilkosok közé tartozik, magas intelligenciával és fotografikus emlékezettel. A szakember úgy jellemezte a férfit, mint olyan embert, aki az identitását a gyilkosságaira építette fel.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lemészárolta 47 rabtársát, mégis kiengedték a börtönből az igazi Dextert

A brazil Pedro Rodrigues Filho a kitalált sorozatgyilkoshoz hasonlóan más bűnözőket ölt. 18 éves kora előtt már tíz emberrel végzett.

25 · Mar 25, 2018 10:36am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments