Bár már tíz éve elhunyt, a popkirály nem tud békében nyugodni. A Neverland elhagyása című dokumentumfilm hatalmas rést hasított az örökségén. Több nagy név is elpártolt tőle, valamint legutóbb azzal kapcsolatban is felmerült Jackson neve, hogy a Thrilleres barátnőjét nem fizették ki.

A rajongók azonban nem tűrik tovább kedvencük nevének bemocskolását. A Michael Jackson Community, az MJ Street és az On the Line nevű csoportok összefogtak, majd beperelték Wade Robsont és James Safechuckot. A csoportok tagjai szerint ugyanis a két férfi rágalmazza az énekest - írja a Reuters.

A keresetet Franciaországban nyújtották be, itt ugyanis törvény védi az elhunytak jó hírnévhez való jogát. Emmanuel Ludot, a rajongók ügyvédje bizakodó az perrel kapcsolatban, mellesleg pedig valószínűleg ő is Jackson-fan, ugyanis az a véleménye, hogy Robsonék meglincselték az énekes hagyatékát.

Franciaországban nem lehet bemocskolni egy halott emlékét. Ahol szenvedés van, ott a kompenzáció is. Ilyen egyszerű

– mondta Ludot.

A rajongók egyébként egy jelképes, 1 eurós kártérítési díjat követelnek, ahogy korábban az énekes orvosával szemben is, még 2014-ben. Az ügyvéd szerint ezt a pert is ugyanúgy megnyerik a rajongók, ahogy akkor.

Robson és Safechuck egyelőre nem kommentálták a dolgot, és ügyvédet sem fogadtak.