A Hushpuppi nevű felhasználó az Instagramon azt mondja, azért mutogatja fényűző életmódját a közösségi médiában, hogy másokat is arra inspiráljon, hogy megvalósítsák az álmait. Hát tegye magát próbára, önt mire inspirálja egy olyan kép, mint mondjuk a következő?

Az év vicce, hogy a fenti poszthoz Hushpuppi a következő feliratot fűzte hozzá:

Ha ismernéd a teljes történetemet, büszke lennél rám!

Amint azt az utóbbi napokban több kommentelő szóvá is tette ez alatt a poszt alatt, most már ismerjük a teljes történetet, és hát nincs benne sok minden, amire a Louis Vuitton márkáért ennyire rajongó fiatalember büszke lehetne: nemrég derült ki, hogy letartóztatták Dubaiban azzal a váddal, hogy a pénzét online csalásokból szedte össze.

A Hushpuppi nicknevet használó férfi 38 éves, nigériai és igazából Raymond Abbasnak hívják, a fenti képen Versace-fürdőköpenyben csodálja a Rolls-Royce-át és Bentley-jét. A képhez tartozó felirat az előbbi márkát említi, de egy olvasónk szerint az utóbbiról van szó – ez egy utólagos betoldás volt.] A nyomozás adatai arra mutatnak, hogy az online csalásokat 12 társával együtt hajtotta végre, őket szintén letartóztatták. Én kíváncsi lennék társainak Instagramjaira is, mert mindig szívesen megismerkedek olyan személyekkel, akik ennyire kedvelik a Guccit, de sajnos a The Times híradása az ő júzerneveiket nem közölte, szóval kénytelenek vagyunk Hushpuppinál maradni.

Nagyjából 2,4 millió ember érzi úgy a világon, hogy az élete jobb lesz attól, ha az Instagramon azt nézi, hogy Abbas milyen luxuscikkekkel kérkedik éppen: ennyi követő jött össze Hushpuppi fiókjánál. A rendőrség szerint Abbas kb. 350 millió fontnak megfelelő összeget csalt ki, illetve lopott el áldozataitól, ez olyan 136 milliárd forint. A bűncselekményekkel szerzett összeg egyik része, amint az alábbi posztból kiderül, végső soron a Fendi nevű luxusmárka bevételeit gyarapíthatta.

Abbasnak és segítőnek a vád szerint az volt a módszere, hogy jól ismert cégek nevében hamis oldalakat kreáltak az interneten, majd ezek segítségével megszerezték gyanútlan vásárlók bankkártya-adatait. Ezeknek az adatoknak a felhasználásával lopták el a pénzt többek között európai, amerikai és nigériai áldozatok számláiról azért, hogy Abbas utána Diorban fényképezkedhessen az Instagramra.

A Daily Mail hozzáteszi, hogy az Yves Saint-Laurent logót szintén előszeretettel viselő férfitől 30 millió font készpénzt foglaltak le a rendőrök, ez 11 milliárd forintnak felel meg, és Abbas bőröndökben tárolta őket. Lefoglalták luxusautóit is, valamint számítógépeket és más elektronikus eszközöket, amelyek kb. kétmillió áldozat e-mailcímeit és egyéb adatait tartalmazta.

Ha ön kíváncsi arra, mégis pontosan mennyibe kerülnek a luxusmárkák által gyártott olyan hétköznapi használati tárgyak, mint például az alábbi takaró, akkor kattintson ide!