Június közepén tartóztatták le Danny Maestersont nemi erőszak vádjával, aki 2001 és 2003 között legalább három nőt erőszakolt meg, tettét pedig a vádak szerint a Szcientológia Egyháza segített titokban tartani. A botrány kirobbanása után már több áldozat is kijelentette, hogy hamarosan elmondják a teljes történetüket, ám most mégsem ez a legfrissebb hír a Maesterson-ügyről, hanem az, hogy elkezdődött  az Azok a '70-es évek show című sorozat színészének tárgyalása, íjra az E! Online.

A 3,3 millió dolláros (vagyis picivel több mint egymilliárd forintos) óvadéka kifizetése után a színészt kiengedték a börtönből a júniusi letartóztatása után, majd három hónapnyi csend után, szeptember 18-án jelent meg először a bíróságon. Ügyvédje, Tom Mesereau azzal védekezett, hogy szerinte a média nyomására emeltek vádat Masterson ellen. 

Több kísérlet  is volt, hogy politizálják az esetet. Maesterson teljesen ártatlan, amit be is fogunk bizonyítani.

Mesereau szerint Los Angeles kerület ügyvédje, Jackie Lacey azért indított eljárást a sztár ellen, mert ezzel szeretne magának népszerűséget szerezni a novemberi választások előtt, amin Lacey újra indul.  Ráadásul Mesereau egy olyan dokmentumot is bemutatott a bíróságon, mely szerint a Masterson  elleni vádakat a bíróság korábban már hiányosnak minősítette, ezért nem is foglalkoztak vele. Mastersonnak október 19-én kell legközelebb megjelenni a bíróságon.