Tovább bonyolódik Marilyn Manson szexuális zaklatási ügye. A rocksztár – eredeti nevén: Brian Hugh Warner – úgy véli, azt őt súlyos vádakkal illető Esmé Bianco állításai valótlanok és teljes mértékben alaptalanok. Manson egyre biztosabb abban, hogy összehangolt támadást intéztek ellene.

A Trónok harca című sorozat színésznője, Esmé Bianco idén év elején perelte be az énekest. Azzal vádolta meg, hogy korábban szexuálisan bántalmazta. Állítása szerint Manson többször megfenyegette, s elkábította, hogy szexuális aktusra kényszerítse, emellett gyakran erőszakos és megalázó volt.

Nem Bianco volt az egyetlen, aki jogi útra terelte az ügyet, a színésznőn kívül több mint egy tucat nő állt elő hasonló vádakkal. A rockzenész határozottan tagad mindent, ám a nagy port kavaró ügy miatt menedzsere és lemezkiadója is ejtette őt. Manson most kérvényezte az ügy megszüntetését, és továbbra is kitart amellett, hogy amit a nők állítanak, csupán torz kiforgatásai a valóságnak – írja a BBC nyomán a 24.hu.

Manson ügyvédei azt állítják, nincs semmi, amivel a nők alá tudnák támasztani állításaikat. A vádak 2011-ig nyúlnak vissza, így a szakemberek szerint elévültek. 

Ezek a személyek, beleértve [a] felperest is, hónapokat töltöttek azzal, hogy megtervezzék és finomhangolják a történeteiket, hogy a több mint egy évtizeddel ezelőtti, Warnerrel kötött konszenzusos barátságokat és kapcsolatokat olyan kiforgatott történetekké változtassák, amelyeknek a valósághoz közük sincs

– olvasható a BBC birtokába jutott, a Los Angeles-i bíróságon benyújtott papírokban.

Kiemelték, hogy a Mansont vádló nők "cinikusan és tisztességtelenül próbálják pénzzé tenni és kihasználni a #MeToo mozgalmat" – idézi a lap.