Ben Mudge Észak-Írországban él, 27 éves és cisztás fibrózisban szenved. Ez a veleszületett genetikai betegség elsősorban a tüdővel kapcsolatosan okoz tüneteket, de általában érinti a hasnyálmirigy és a mellékherék működését is. A Wikipédián az olvasható, hogy a cisztás fibrózissal születettek átlagosan 42-50 éves korukig élnek, de maga Mudge azt mondja az alábbi videón, hogy neki azt jelezték előre, hogy kb. 41 éves koráig fog élni – és hogy akárhol van, akármit csinál, ez a gondolat folyamatosan ott motoszkál a fejében.

Ben Mudge orvosai a fiatalember kamaszkorában azt javasolták, hogy a különböző állandó kezelések mellett próbáljon minél többet edzeni, hogy egészségi állapota a lehető legkevesebbet romoljon. Mudge ezt annyira komolyan vette, hogy 27 évesen már úgy néz ki, mint egy szuperhős.

Egészen konkrétan Thorra hasonlít, amint azt a haverjai is kiszúrták. Hogy a hasonlóságra még jobban rájátsszon, Mudge megnövesztette a haját és az Instagramon rendszeresen pózol a megfelelő jelmezben.

Vagy még jobb, ha jelmez nélkül, csak kalapáccsal a kezében.

Mudge azt nyilatkozta az Independentnek, hogy 18 évesen azt diagnosztizálták nála, hogy a tüdőkapacitása már csak 66%. Ez sarkallta arra, hogy edzeni kezdjen, ami nagyon keservesen indult, de a későbbi Thor aztán fejlődni kezdett. A tüdőkapacitása most, kb. tíz évvel később 95%, igaz, az orvosok azt mondják, ez menthetetlenül újra romlani fog, ahogy Mudge idősödik majd.

Happy #thorsday ... Bit of a different one today! For those of you who don’t know I have a genetic condition (not calling it illness) called #cysticfibrosis ... I hoping this post will encourage all you #cfheroes out there to take your medication today! Please tag me as they encourage me to do the same! ... Growing up if you had told me people would refer to me as the superhero Thor I honestly wouldn’t have believed you! I was a scrawny little thing that was embarrassed to take their shirt off because of the scars that #cysticfibrosis had given me. Now I can’t keep it on it seems 😜 ... I cannot thank you all enough for the support it means so much to me! You are all heroes! ... #cysticfibrosis #thorsday #thorsnebs #cfheroes #thor #marvel #superhero #inspiration #belfast #northernireland

A post shared by Ben Mudge Aka Thor ⚡️ (@benmudge_) on

Mudge személyi edzőként dolgozik, és elsősorban azt tartja a küldetésének, hogy a cisztás fibrózissal élőket segítse és inspirálja már gyerekkortól kezdve, hiszen nekik különösen fontos, hogy jó kondícióban tartsák magukat. Őket azonban személyesen nem edzi, csak az interneten keresztül, mivel ha találkozik egy másik cisztás fibrózisossal, könnyebben megfertőzik egymást.

És akkor ehhez az egészhez még azt kell hozzátennünk, hogy van egy kutyája is. Na ezek után szavazzon mindenki saját belátása szerint a poszt legalján!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A cisztás fibrózisos Thornak azt mondják, 41 éves koráig fog élni

Ennek a belfasti fiatalembernek veleszületett betegsége miatt kellett elkezdenie edzeni, és már úgy néz ki, mint egy szuperhős.

71 · Apr 04, 2018 04:38pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments
1601
2118