A felesleges kilókat felszedni igen könnyű, leadni azonban már annál nehezebb. Ezt a saját bőrén tapasztalta meg egy amerikai személyi edző, aki egy kivételes kísérletnek vetette alá magát nem olyan túl régen.

A Drew Manning nevű férfi úgy döntött, hogy a túlsúllyal küzdő kliensei problémáinak megértésére ő is meghízik. Bizonyítani akarta, hogy akár fél éven belül is le lehet adni a plusz kilókat, ha az ember igazán akarja és keményen megdolgozik érte. A 40 éves férfi a kísérlet előtt körülbelül fél évet szánt arra is, hogy elengedje magát: nem járt konditerembe, csak egészségtelen ételeket fogyasztott; többnyire rendelt gyorsételeken élt, melyek következtében mintegy 30 kilót szedett fel – írja a Ladbible.

Manning arra is kíváncsi volt, hogy az életkor és az érettség vajon összefügg-e a fogyásra való képtelenséggel.

Manning hangsúlyozta, hogy bár tisztában van azzal, hogy az ő fogyástörténete merőben más, hiszen azoknak, akik régebb óta túlsúllyal küszködnek, mint ő, nehezebb dolguk van, de összességében arra jutott, hogy nincs nagy jelentősége annak, ki hány évesen kezdene bele az életmódváltásba a fogyás érdekében. 

Teljesen lenyűgözött az, hogy a testem hogyan reagált erre az egészre. A negyvenet betöltöttem, és bizony ennyi idősen is lehetséges a fogyás. Az életkor csak egy szám. Persze ez sok mindentől függ: ott vannak a hormongondok és az anyagcsere-problémák is, de igenis le lehet adni a felesleget. Az emberek nagy része csak kifogásokkal jön... Vagy egészségesek akarunk lenni, vagy nem. Ennyi 

– magyarázta a Muscle and Fitness riportjában Manning, aki úgy vette észre, a hízás mentálisan is megváltoztatta: sokkal lustább lett, amikor 30 kilóval többet mutatott alatta a mérleg. Felesége, Lynn azt mondta, a személyi edző egy idő után már a házi munkában sem segített, a pluszkilók az önbizalmán is csorbát ejtettek.

A legfontosabb dolog, amire rájöttem, az az, hogy ez nem csak arról szól, kinek milyen a fizikuma. Nem csupán a diéta és az edzésterv a fontos: a lelki és érzelmi dolgok annál inkább. Ezek valós problémák 

– fejtette ki a személyi edző, aki kiemelte: megalázó volt számára visszatérni az edzőterembe.

@fit2fat2fit

Ah memories 😂 ##gladitsover ##fit2fat2fit ##back2fit ##fit2fat2forty ##workoutmotivation ##ketotiktokers ##fitnesstokfitness ##fitnesstiktoker

♬ I remember when - Teo Domani

A szakértők ugyanakkor úgy vélik, Manning kísérlete veszélyeket is magában hordozott: az, hogy ilyen rövid időn belül hízott és fogyott 30 kilót, jelentősen megnövelte koleszterinszintjét és vérnyomását.

Manning azonban nem bánja a dolgot, hiszen jobban meg tudta érteni, min mennek keresztül kliensei, akik csak nehezen tudnak lefogyni.

416
595