Elon Musk várhatóan 2027-re elérheti az 1 billió dolláros vagyont, amellyel a világ első dollárbilliomosa lesz. Nézzük meg, mire is költhetné ezt az óriási összeget.

A dollármilliomos kifejezéshez már rég hozzászoktunk – elvégre ma már annyi milliomos szaladgál a világban, hogy szinte nem is számít nagy dolog. De a dollárbilliomosok listája azért jóval rövidebb. Sőt, jelen állás szerint ez a „lista” egyelőre egyetlen ember nevéhez fűződhet: Elon Musk.

Az Informa Connect Academy friss elemzése szerint Musk vagyona 2027-re elérheti az 1 billió dollárt, ami nagyjából 354 000 milliárd forint.

Nem semmi, igaz?

A Tesla, a SpaceX és az X közösségi médiaplatform vezére, Elon Musk, évente átlagosan 110%-os növekedést produkál vagyonával – ezzel a tempóval könnyen meglehet, hogy ő lesz az első ember, aki eléri ezt a hihetetlen összeget.

Jelenleg Musk vagyona körülbelül 251 milliárd dollár (88 854 milliárd forint), így nem is kérdés, hogy ő a világ leggazdagabb embere a Bloomberg Billionaires Index szerint.

Ha a trend folytatódik, Elon Musk után mások is elérhetik a billiomosi státuszt. Az elemzések szerint Gautam Adani, az indiai üzleti mogul 2028-ban követheti Muskot, ha vagyona évi 123%-kal nő tovább. Szintén 2028-ra várható, hogy Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója, és Prajogo Pangestu, az indonéz energia- és bányamogul is belép a dollárbilliomosok klubjába. 2030-ra pedig olyan nevek, mint Bernard Arnault és Mark Zuckerberg is átléphetik az 1 billió dollárt.

De nem minden a pénzről szól. Elon Musk neve gyakran kerül szóba botrányok kapcsán is. Nemrég betiltották az X platformot Brazíliában, mert az üzletember nem teljesített egy bírósági ítéletet. Az utóbbi napokban pedig azzal kavart felháborodást, hogy megosztotta Tucker Carlson egyik interjúját, ahol a vendég Hitlert mentegette. Elon Musk később törölte a posztot, de a konfliktusok így is megmaradtak.

Mire költhetné el Elon Musk az 1 billió dolláros vagyonát?

Ha Elon Musk tényleg eléri az 1 billió dollárt, rengeteg luxuskiadása lehetne. Íme néhány példa arra, hogy miből mennyit vásárolhatna:

  1. Bugatti La Voiture Noire (a világ legdrágább autója) – ára körülbelül 4,3 millió dollár (1,5 milliárd forint). Musk ebből több mint 82 325 darabot vásárolhatna!
  2. Antilia, Mumbai (a világ legdrágább magánrezidenciája, 1 milliárd dollár (354 milliárd forint)) – Musk ebből az ingatlanból egyszerre 1 darabot tudna megvenni, és maradna 999 milliárd dollárja!
  3. Leonardo da Vinci: Salvator Mundi (a világ legdrágább festménye, 450 millió dollár (159 milliárd forint)) – Musk ebből a festményből több mint 2 222 darabot vásárolhatna.
  4. Jacht: History Supreme (a világ legdrágább jachtja, 4,8 milliárd dollár (1 699 milliárd forint)) – Musk ebből a jachtból több mint 208 darabot vehetne meg.
  5. Rolex Paul Newman Daytona (a világ legdrágább órája, 17,8 millió dollár (6,3 milliárd forint)) – ebből az órából Musk 56 179 darabot vásárolhatna.
  6. Patek Philippe Grandmaster Chime (a világ egyik legdrágább karórája, 31 millió dollár (10,9 milliárd forint)) – ebből az órából Musk 32 258 darabot vehetne.

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: Getty Images)