A kerti partik, sütögetések, fesztiválok és a vízparti árusok miatt ugyan nagy lehet a kísértés, de vannak olyan enni- és innivalót, amelyeket jobb kerülni a nyári hőségben, hogy ne legyen részünk kellemetlen fertőzésekben.
Szenes hús
Bár a szenes húst sokan szeretik roppanóssága és íze miatt, nem ez a legegészségesebb étel, amit választhatunk. Amikor az állati eredetű fehérjét magas hőfokon sütjük, olyan vegyi anyagok fejlődnek ki rajtuk, amelyek növelik a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát, írja a Delish az összeállításában.
Hot-dog virsli
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábbi közlése szerint a feldolgozott hústermékek éppen olyan ártalmasak az emberi szervezetre, mint a dohány és az azbeszt. Korábban az az ok-okozati kapcsolatot is kimutatták a vastagbélrák és a műbeles kolbász között.
Jégkása
A zúzott jégből és cukorszirupból készülő hűsítő ital nagyon népszerű a gyerekek körében, a benne lévő magas fruktóztartalmú kukoricaszirup miatt azonban nem ajánlják. A neon színek ráadásul nem valószínű, hogy természetes ételszínezékből vannak.
Koktélkása
A nem természetes cukorszármazékokból készülő, és egyéb ismeretlen anyagokat is tartalmazó koktélkásákat magas az alkoholtartalmuk miatt sem ajánlott fogyasztani nyáron. A napsütéssel együtt nem eredményez kellemes pihenést.
Magos dinnye
A görögdinnye magjai elzárhatják a beleket, ami végül puffadást okozhat. Inkább vegyünk magnélkülit, vagy szánjunk időt a kimagozásra.
Kagyló
A kagyló nyers változat különböző típusú ételmérgezések melegágya.
Jeges kávé
A kávé vízhajtó hatásáról is ismert, ezért amennyiben városnézéssel, vagy a parton henyéléssel akarjuk eltölteni a napot, kerüljük a reggeli kávét is.
Szénsavas víz
A szénsavas víz a puffadás miatt nem ajánlott.