A kerti partik, sütögetések, fesztiválok és a vízparti árusok miatt ugyan nagy lehet a kísértés, de vannak olyan enni- és innivalót, amelyeket jobb kerülni a nyári hőségben, hogy ne legyen részünk kellemetlen fertőzésekben.

Szenes hús

Bár a szenes húst sokan szeretik roppanóssága és íze miatt, nem ez a legegészségesebb étel, amit választhatunk. Amikor az állati eredetű fehérjét magas hőfokon sütjük, olyan vegyi anyagok fejlődnek ki rajtuk, amelyek növelik a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát, írja a Delish az összeállításában.

Hot-dog virsli

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábbi közlése szerint a feldolgozott hústermékek éppen olyan ártalmasak az emberi szervezetre, mint a dohány és az azbeszt. Korábban az az ok-okozati kapcsolatot is kimutatták a vastagbélrák és a műbeles kolbász között.

Jégkása

A zúzott jégből és cukorszirupból készülő hűsítő ital nagyon népszerű a gyerekek körében, a benne lévő magas fruktóztartalmú kukoricaszirup miatt azonban nem ajánlják. A neon színek ráadásul nem valószínű, hogy természetes ételszínezékből vannak.

Koktélkása

A nem természetes cukorszármazékokból készülő, és egyéb ismeretlen anyagokat is tartalmazó koktélkásákat magas az alkoholtartalmuk miatt sem ajánlott fogyasztani nyáron. A napsütéssel együtt nem eredményez kellemes pihenést.

Magos dinnye

A görögdinnye magjai elzárhatják a beleket, ami végül puffadást okozhat. Inkább vegyünk magnélkülit, vagy szánjunk időt a kimagozásra.

Kagyló

A kagyló nyers változat különböző típusú ételmérgezések melegágya.

Jeges kávé

A kávé vízhajtó hatásáról is ismert, ezért amennyiben városnézéssel, vagy a parton henyéléssel akarjuk eltölteni a napot, kerüljük a reggeli kávét is.

Szénsavas víz

A szénsavas víz a puffadás miatt nem ajánlott.

(Ízesélet, Napidoktor)