Pár nappal ezelőtt megkértük olvasóinkat, hogy értékeljék a Miss World Hungary hazai mezőnyét. Önök szerencsére sűrűn klikkeltek és győztesnek a zöld bikiniben pózoló Gräff Dóra Eszter hozták ki. A szépségverseny kapcsán oly sokszor emlegetett barnafölény a szimpátialistán is érvényesült.

A lányok jelentkeztek, bejutottak, készültek, majd pózoltak, Önök pedig eldöntötték, hogy kinek kellene megnyerni a versenyt. A Velvet-szavazás első helyezettje Gräff Dóra Eszter lett, aki idén már majdnem megnyert egy szépségversenyt. A 170 cm-es lány ugyanis második lett a Miss Turizmus döntőjén.

Menő jogászok

Bár a kommunikáció is elég közkedvelt szaknak számít, az idei Miss World döntősei inkább a jogi pálya felé kacsintgatnak. A szavazás második helyzetteje, Schmuczer Bernadett jogászhallgató. Őt G. Nagy Lilla, a budapesti középdöntő egyik bonusz jelöltje követi a sorban, aki - lám, lám - szintén jogásznak készül. És itt meg is törik az egyeduralom, a negyedik Nagy Gabriella Julianna ugyanis szociálpolitikus szeretne lenni, ha nagy lesz.

Gräft Dóra Eszter

Szőkék két kupacban

Aki egy igazi szőke szépséget szeretne látni, annak egészen az ötödik helyig kell görgetnie, ugyanis a barna hajú hölgyek megint csúnyán leverték az állítólag legvonzóbbnak tartott hajszínnel rendelkező hölgyeket. Igaz, Perakovics Adrienn csak egy századdal maradt le az őt megelőző Nagy Gabriella Julianna mögött. Őt a sötétszőke és világosbarna árnyalat között ingadozó Bodri Krisztina követi, aki úgy véli, hogy a mai nőknek Audrey Hepburnt kellene példaképüknek választani. A mezőny másik két szőkesége, húszéves Panari Timi és a nála két évvel idősebb Mátyás Erika csak a tizenkilencedik, illetve a huszadik helyig jutott. Mivel Timi kitartónak és Erika pedig maximalistának vallja magát, lehet, hogy többre is viszik még.

Igazi szépség

Bár Ország Dórának saját bevallása szerint minden igazi, az olvasók mégsem értékelték annyira azokat a kebleket, melyekre az egyik zsűritag állítólag rácsodálkozott. Sebaj, az ország legszebb huszonegy lánya közül a hetediknek lenni szép teljesítmény. Főleg, hogy sikerült megelőznie Komenda Mónikát, aki idén a Főiskolák és a Répce Szépe versenyt is megnyerte.

Ország Dóra

Vegyes felvágott

A mezőny második felében minden korosztály képviselteti magát. Itt található például a verseny két legfiatalabb résztvevője, Bokor Bianka és Ruzsás Bettina. A magasságot illetően is nagy a szórás. Bertalan Edina például kicsit kisebb, mint 170 centi, míg Bernáth Zsuzsanna 180 cm magas. Az érdeklődési kör tekintetében is különböznek a lányok, bár mindannyian egy-egy népszerű szakot választottak maguknak. Bugya Dóra például menedzsmentet tanul, míg Csuti Anita közgazdásznak készül, az előbb említett Bernáth Zsuzsanna pedig halmozza az élvezeteket, ő a kommunikáció és médiatudomány mellett jogot is hallgat. Az egyetlen közös pont talán a sport. Hutkai Bea saját bevallása szerint szívesen jár focimeccsekre, Tasi Dóra pedig versenyszerűen kézilabdázik.

Alliteráló nevek

Nem tudjuk, hogy a véletlen műve-e vagy sem, de az alliteráló nevű versenyzők, Perakovics Petra és Beviz Bernadett egymást követik a sorban.

Elsőkből utolsók?

Bár a budapesti középdöntő első helyezettje Freire Szilvi lett, a szimpátiaszavazáson már nem sikerült hoznia a formáját, ugyanis az olvasók szerint ő csak a huszonegyedik helyet érdemli meg. Persze ez a helyezés nem jelent semmit, hiszen a zsűritagok egészen más, nemzetközileg meghatározott szempontok szerint döntenek majd.