Hatalmas felháborodást keltett a TikTok-felhasználók körében az a rövid videó, amelyben arról van szó, hogy a legtöbb szakértő szerint milyen sűrűn kellene lecserélnünk alsóneműinket.

Vannak, akik a legújabb trendek alapján frissítik fehérneműs fiókjukat, de akadnak olyanok is, akik évekig ragaszkodnak a jól bevált kedvencekhez, még akkor is, ha szinte már agyon vannak mosva. A kérdést illetően, miszerint meddig szabad megőriznünk alsóneműinket, megoszlanak a vélemények. 

Dr. Chavone Momon-Nelson szülész-nőgyógyász úgy véli, bármeddig viselhetjük ezeket a ruhaneműket, amennyiben meleg vízben, rendszeresen mossuk őket, nagy gondot fordítva arra, hogy eltávolítsuk róluk a kórokozókat. Dr. Shirin Lakhani intimspecialista azonban arra figyelmeztet, hogy a gyakran használt alsóneműkben még rendszeres mosás mellett is megragadhatnak szövetmaradványok és az veszélyes mikroorganizmusok is. Lakhani szerint legfeljebb egy évig érdemes megőrzizni ezeket a ruhadarabokat – írja a LadBible nyomán a Life.hu.

Hasonló választ kapott az egyik TikTok-felhasználó is, aki a Google-keresőjének köszönhetően döbbent rá arra, hogy

a legtöbb szakértő szerint 6-12 havonta ajánlott a fehérneműk szanálása.

@tarashah_ comment ur oldest pair #WinterFit #WithoutTellingMe #fyp ♬ Pennies from Heaven - Louis Prima

Azt, hogy mikor esedékes a váltás, azért is nehéz meghatározni, mert az, akinek sok fehérneműje van, ritkábban visel egyes darabokat, mint az, aki csak párhoz ragaszkodik.

(Borítókép: férfi alsónemű Illusztráció: Getty Images)