Az egészséges életmód egyik alappillére, hogy kevesebb cukrot viszünk be a szervezetünkbe. Bár sokan nem gondolnák, de a különböző kávékülönlegességek rengeteg rejtett cukrot tartalmazhatnak. Ha az ön számára is elengedhetetlen a reggeli fekete, az alábbi tippeket ajánljuk a figyelmébe, hogy elkerülhesse a hozzáadott cukrot tartalmazó koffeines italokat.

Kerülje a divatkávékat

Egyes kávézókban szinte minden évszakban megjelenik egy újfajta kávécsoda, amelyek hangzatosabbnál hangzatosabb nevet kapnak. Sajnálatos módon ezeknek az italoknak az alapja egy vagy akár többféle cukorszirup is lehet. Pontosan ezért egy csésze kalóriaértéke akár egy laktató reggelivel is felérhet.

Vegyen frissen őröltet

A frissen őrölt kávé a legegészségesebb, a legnagyobb arányban ugyanis abban található meg a polifenol elnevezésű antioxidáns, amely hosszú távon segíthet az ideális, egészséges testsúly megtartásában. Ha olyan helyen járunk, ahol nem frissen őrlik a kávét, akkor kérdezzünk rá, hogy mikor kerül sor egy újabb adag őrlésére, majd abból kérjünk.

Fokozatosság

Ha sok tejjel, tejszínnel és/vagy cukorral szeretjük a kávét, akkor ajánlott fokozatosan áttérni az eszpresszóra, ugyanis ezt a kávétípust tartják a legegészségesebbnek. Egy csésze eszpresszó csupán 5 kalóriát tartalmaz. Kávénkat fokozatosan igyuk egyre kevesebb tejjel, tejszínnel és cukorral, amíg el nem jutunk odáig, hogy teljesen elhagyjuk ezeket a hozzávalókat.

Cukormentes szirup

Ma már a legtöbb alapízből mindegyik nagy kávézólánc árul cukormentes szirupot is. Minden bizonnyal nem fogják tudni ugyanazt az ízhatást elérni, de kétségkívül kevesebb cukrot viszünk be velük a szervezetünkbe, mintha meginnánk egy óriási adag sütőtökös lattét.

(Bien)

(Borítókép: Kávézó. Fotó: Getty Images)