A reggelit a nap legfontosabb étkezéseként tartjuk számon. Az ugyanis, amit reggel fogyasztunk, megalapozza az aznapi energiaszintünket, ezért nem mindegy, hogy mi kerül a tányérunkra. A bundás kenyér például régóta a legnépszerűbb reggeliké tartozik: kicsiknek-nagyoknak kedvence, egyszerűen elkészíthető – a legjobb, ha kicsit szikkadt a kenyér –, pénztárcakímélő és tápláló is.
Ennek a népszerű ételnek több verziója is ismert. Alább egy töltött változat receptjét találja, melyre extraként tükörtojás is kerül.
Hozzávalók:
- 4 szelet toast kenyér
- 2 vékony szelet sonka
- 2 vékony szelet sajt
- 4 tojás
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
- Két szelet toast kenyér közé rakjunk egy-egy szelet sonkát és sajtot. Tegyük az összeállított alapot bermuda szendvicssütőbe, de csak annyi időre, hogy „összetapadjon” a két oldal.
- Verjünk fel két tojást, fűszerezzük meg és forgassuk bele a töltött kenyereket. Felhevített olajban süssük ki őket; akkor jó, ha aranybarna lesz. A tetejére szórhatunk még egy kis reszelt sajtot is.
- A tükörtojás tálaláskor kerüljön a bundás kenyér tetejére.
(Ripost)
(Borítókép: bundás kenyér. Illusztráció: Shutterstock)