A reggelit a nap legfontosabb étkezéseként tartjuk számon. Az ugyanis, amit reggel fogyasztunk, megalapozza az aznapi energiaszintünket, ezért nem mindegy, hogy mi kerül a tányérunkra. A bundás kenyér például régóta a legnépszerűbb reggeliké tartozik: kicsiknek-nagyoknak kedvence, egyszerűen elkészíthető – a legjobb, ha kicsit szikkadt a kenyér –, pénztárcakímélő és tápláló is.

Ennek a népszerű ételnek több verziója is ismert. Alább egy töltött változat receptjét találja, melyre extraként tükörtojás is kerül. 

Hozzávalók:

  • 4 szelet toast kenyér
  • 2 vékony szelet sonka
  • 2 vékony szelet sajt
  • 4 tojás
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

  1. Két szelet toast kenyér közé rakjunk egy-egy szelet sonkát és sajtot. Tegyük az összeállított alapot bermuda szendvicssütőbe, de csak annyi időre, hogy „összetapadjon” a két oldal.
  2. Verjünk fel két tojást, fűszerezzük meg és forgassuk bele a töltött kenyereket. Felhevített olajban süssük ki őket; akkor jó, ha aranybarna lesz. A tetejére szórhatunk még egy kis reszelt sajtot is.
  3. A tükörtojás tálaláskor kerüljön a bundás kenyér tetejére. 

(Ripost)

(Borítókép: bundás kenyér. Illusztráció: Shutterstock)