A szexről, a szerelemről és a lázadásról is kendőzetlen őszinteséggel vallott a Palikék Világa by Manna adásában dr. Hevesi Kriszta, akit sokan azért is ítélnek el, mert a szexualitásra építette karrierjét.

Bár gyerekkorábban foggal-körömmel küzdött az ellen, hogy a gyógyítást válassza hivatásaként – édesapja szerette volna, ha ezzel foglalkozik –, ma már imád szexuálpszichológus lenni dr. Hevesi Kriszta. A doktornő úgy véli, az élet egyik legszebb területe a párkapcsolat, amit éppen a szex különböztet meg minden más emberi kapcsolattól.

„Amikor bekerültem az orvosira, én szó szerint fejest ugrottam. Öt szakirányt elvégeztem. Állítólag addig nem nagyon volt olyan, aki ennyit vállalt volna a pszichológia szakon. Emiatt is vetődött fel aztán a kérdés, hogy maradok-e az egyetemen tanítani és borzasztóan élvezem azóta is” – mesélte a Palikék Világa by Manna adásában a doktornő, aki fontosnak tartotta kiemelni, mi egy szexuálpszichológus feladata.

„A szexológus meg a szexuálpszichológus nem ugyanaz. Ne keverjük össze: nem mindegy, hogy valaki villamosmérnök vagy villamosvezető. Azért hívják máshogy, mert más. Itt a pszichológia a lényeg:

mi csak verbálisan »gyógyítunk«.

Ezért tartom fontosnak elmondani, mert van, hogy megkérdezik tőlem, hogy most akkor csinálom is?” – fejtette ki a Három igazság című műsorban Hevesi, aki azt is elárulta, melyik az az intim témakör, amiről a hozzá forduló emberek nem szívesen beszélnek. 

„Borzasztóan nehezen kezdtem el, és rá kellett jönnöm, hogy igen, a maszturbációról a legnehezebb [megnyílni]. Amikor erről kellett beszélnem, én is csak ott álltam és majd' elsüllyedtem.”

A szakértő kitért arra is, milyen a szex egy szexuálpszichológussal.

„Igen, [ki lehet ebből szállni.] Nem elemzek folyamatosan. Sokszor megkérdezik tőlem, hogy nem hajtanak-e a rám azok, akik hozzám jönnek. Dehogy! Úgy meg vannak szeppenve. Ha valaki a problémájával fordul hozzám, akkor minden eszébe jut, csak az nem, hogy elhívjon vacsorázni. Hogy milyen [egy szexuálpszichológussal a szex]? Hogy nézne most az ki, ha azt mondanám, hogy pocsék? Természetesen azt gondolom, hogy jó. Aranyos megfogalmazása a dolognak, hogy [velem tudományosan lehet szexelni], de valójában nem erről van szó.

Bármilyen formája jó a szexualitásnak, ha az nekünk és a másiknak is jó. (...)

A szexuálpszichológia nem ahhoz kell, hogy az ember mindenkit kipróbáljon. A kunszt az az egy életet leélni egy férfivel úgy, hogy az végig változtatos legyen. A szexuális teljesítmény kifejezéstől a hajam égnek áll. [Ha ezt már teljesítményben kell mérni, akkor ott már baj van.] Amikor bizonyos oldalakon látom, hogy férfiak a hozzászólásoknál azon versengenek, hogy hány órán keresztül bírják, vissza kell fognom magam, hogy ne mondjam, hogy úristen, borzalmas lehet, hogy bírja a párjuk?

A hosszú, monoton [szex] az valami rettenet. Ugyanez van a méreteknél is”

– magyarázta a szexuálpszichológus, aki az adásban többek között arról is beszélt, milyen előítéletekkel kellett megküzdenie a külseje miatt.

(Borítókép: Hevesi Kriszta. Fotó: YouTube)