A reggelit a nap legfontosabb étkezésének is nevezik, sokan azonban nem tudják, milyen fontos, hogy a nagy rohanásban is jól megválasszuk, mit kapunk be gyorsan ébredést követően. Alább négy gyakori, de nagyon rossz reggeliötletet mutatunk.

Ezek az ételek gyorsan megemelik a vércukorszintet, ami aztán ugyanilyen gyorsan le is zuhan, és éhségrohamot idéz elő. 

Ízesített joghurt

Rohanós reggeleken jó választásnak tűnhet egy joghurt, amely tökéletes fehérjeforrás és megfelelő ételekkel párosítva jól telít. Jótékony hatásait azonban csak akkor élvezhetjük a joghurtnak, ha a natúr változat mellett döntünk. Az ízesített fajták ugyanis rengeteg hozzáadott cukrot tartalmaznak.

Édes péksütemények

Az sem jó, ha a napot édes péksüteményekkel indítjuk, hiába számítanak ezek a legnépszerűbb reggelinek. Nagyon kevés tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, szénhidrátban és kalóriában viszont bővelkednek, hirtelen emelik meg a vércukorszintet.

Reggelizőpelyhek

A gyerekek egyik kedvenc reggelijéről beszélünk, amelyet a felnőttek is szívesen fogyasztanak, akár napközben is egy kis nassolnivalóként. Értékes tápanyagokat azonban nem tartalmaznak, túl cukrosak, édesek. A legtöbb ráadásul puffasztott, ami gyorsítja a felszívódást.

Lekváros kenyér

A lekváros kenyér sem a legegészségesebb reggeli. A lekvárban általában túl sok a cukor, a fehér kenyér pedig szénhidrátban gazdag, tápértéke viszont kevés. Ha lekváros kenyeret eszünk reggelire, számolhatunk azzal, hogy eltelít, de csak rövid időre: pár óra elteltével megint nassolhatnékunk támad.

(Mindmegette)

(Borítókép: reggeli. Illusztráció: Getty Images)