Néhány nappal ezelőtt hatalmas port kavart a hír, miszerint egy világhírű plus size modellt, pontosabban a háromgyermekes Ashley Grahamet választották meg 2023 legszexibb nőjének. Az internetezők többsége ugyanakkor egyetértett abban, hogy a striáit és narancsbőrös idomait is büszkén vállaló modell valóban elég vonzó ehhez a címhez, a mesterséges intelligencia által „megálmodott” tökéletes nő azonban teljesen másképpen fest.

A minap az RTL Reggeli című műsorában is bemutatták azokat a felvételeket, amelyek a női ideálról készültek a mesterséges intelligencia „elképzelése” szerint. A képeken szereplő hölgy

kerek idomokkal megáldott, magas, izmos és sportos. Az AI ráadásul push-up melltartóba és push-up harisnyába öltöztette.

A fentebb említett tökéletes női testet az alábbi videóban láthatja:

A Reggeli vendége, Holdampf Linda stylist a képekkel kapcsolatban elmondta: bár a hölgy nagyon csinos, a női testet, és úgy alapvetően az emberi testet nem érdemes „bekategorizálni”, mert sokfélék vagyunk. A szépségideál ráadásul időről-időre változik: Nádai Anikó műsorvezető kiemelte, hogy nagyanyáink korában például a 90-60-90-es homokóra alkat volt a kívánatos.

Korábban a Metro című brit napilap is írt a témában: a legvonzóbbnak talált arcú emberekről közöltek képeket, akiket a közösségi médiát vizsgáló mesterséges intelligencia hozott létre.

(SzMo, Metro)

(Borítókép: vonzó nő. Illuszráció: Getty Images)