Általában nem tanácsos lefekvés előtt enni, ha le szeretnénk adni néhány kilót, de vannak olyan ételek, amelyek hozzájárulhatnak fogyásához.

Sokan koplalással szeretnének megszabadulni felesleges kilóiktól, azonban a tartós eredmény eléréséhez életmódváltásra, azaz edzésre és egészséges, mértékletes táplálkozásra van szükség. Azt viszont ne felejtsük el, hogy a kilók nem egy hónap alatt csúsznak fel az emberre, így azokat leadni sem lesz rövid idő, azonban, ha a következő ételekből minden nap, lefekvés előtt eszik néhány falatot, akkor felpörgetheti a zsírégetést és hamarabb láthatja életmódváltásának eredményét.

Nyers bébirépa

Magas rozstartalma miatt teltségérzetet okoz a bébirépa, így nem fogunk valami éjszakai nassolni valóra vágyva kimenni a konyhába. Ráadásul ez a rágcsálni való kevés kalóriát is tartalmaz, ugyanis tíz darabban mindössze 35 kcal található, és emellett tele van A-vitaminnal, ami segít eltüntetni a hasi zsírpárnákat.

Sovány túró

Valószínűleg nehezen találunk jobb éjszakai nassolni valót a sovány túrónál, ami segíti az alvást, erősíti a csontokat, eltelít, és a fogyásban is segít, ugyanis nagyszerű zsírégető és az anyagcserénket is felgyorsítja. Ráadásul megtalálható benne a kazein nevű fehérje, ami segíti az izmok építését.

Görög joghurt

Kiváló fehérjeforrás, alacsony a cukortartalma, laktató, és nem mellesleg finom is. Magas a fehérjetartalma, így lefekvés előtt fogyasztva segít az izomépítésben és a fogyást is gyorsítja – derül ki a Ripost összefoglalójából.

Főtt tojás

A tojás magas fehérjetartalmú, a bevitt fehérje pedig megnöveli a testünk hőmérsékletét, ami miatt felpörög az anyagcserénk, akár 20-30 százalékkal, így gyorsabban megszabadulhatunk a plusz kilóktól.

(Ripost)

(Borítókép: Férfi a hűtő előtt. Fotó: GettyImages)