A bőrünk meg fogja köszönni, ha lemondunk a meleg vizes fürdőről repülés után.

Kevés jobb dolog van egy fárasztó, repüléssel töltött nap után, mint az, hogy este beülünk egy kád meleg vízbe, vagy felmelegítjük magunkat egy forró zuhannyal. Azonban bármennyire is jól hangzik ez a szakértők szerint egészségtelen a repülés után meleg vízzel fürödni.

Travys Carinci, a Qantas ügyfélszolgálati menedzsere, így munkája miatt havonta több tízezer kilométert kell repülnie, de bármennyire is csábítóan hangzik, mindig kihagyja az utazás utáni forró zuhanyt, mert kiszárítja a bőrt és más negatív hatásai is vannak.

The Sunnak nyilatkozva Abbas Kananinak, a Chemist Click gyógyszerésze elmondta a forró vizes zuhanyzás után olyan bőrbetegségek kialakulásának veszélye, mint az ekcéma, valamint a pattanások súlyosbodása, mivel a forró víz megfosztja a bőrt a természetes olajoktól és az egészséges baktériumoktól. Ezzel szemben a hideg zuhany még jól is jöhet a jetlag miatt, ugyanis a hűvös víz „fokozza a vérkeringést”, ami gyors energialöketet adhat.

Az egyik híres utazási weboldal, a The Point Guy szerkesztője, Nicky Kelvin viszont felhívta a figyelmet arra, hogy mindig az utazás után zuhanyozzunk, ugyanis a reggeli zuhanyzás időpocsékolás, hiszen a repterek használta után mindenképp ajánlott lezuhanyoznunk, a korai kelés pedig különösen fájdalmas lehet, ha már amúgy is hajnalban indul a gépünk.

(The Sun)

(Borítókép: Zuhanyzó férfi. Fotó: GettyImages)