Elég két egyszerű alapanyagot hozzáadni és már egy pohár víz is szerves részét képezheti a diétánknak.

A víz több szempontból is nagyon fontos szervezetünk számára, többek között segít a sejtek tápanyagellátásának fenntartásában, vagy éppen a méreganyagok és a felesleges salakanyagok eltávolításában. A naponta megivott víz mennyiség azonban nem csak a szervezetünk belső működésére, de megjelenésünkre is hatással lehet.

A víz befolyásolja a bőr állapotát és feszességét, az arcbőr állapotát, sőt még a zsírégetés ütemét is.

Érdemes tehát meginni egy pohár vizet étkezések között, de akik fogyni szeretnének, azoknak érdemes még két hozzávalót belekeverniük a vizükbe és minden reggel, éhgyomorra elfogyasztaniuk a keveréket. A Kiskegyed egy táplálkozási szakértőre hivatkozva azt írja, hogy ha citromlevet és chia magot teszünk reggeli italunkba, akkor egy olyan italt kapunk, ami nem csak finom, de bizonyítottan rendkívül jól égeti a zsírt és hosszan tartó teltségérzetet ad.

A fogyókúrás reggeli ital elkészítése nagyon egyszerű: tegyünk citromlevet egy pohár meleg vízbe, adjunk hozzá egy teáskanál chia magot – egészben vagy pirítva – és a jobb íz érdekében akár még egy kis mézet is adhatunk a keverékhez.

(Kiskegyed)

(Borítókép: Vizet ivó férfi. Fotó: GettyImages)