Elsőre meglepőnek tűnhet, de ez a plusz hozzávaló sokat segít abban, hogy hatékonyabb legyen a diétánk.

A fogyás a legtöbb esetben sok nehézséggel és lemondással jár, így nem csoda, hogy a legtöbb diétázó feladja azelőtt, hogy elérné a vágyott súlyt.

A fogyni vágyóknak minden apró segítség sokat jelenthet, így érdemes odafigyelniük még arra is, hogy hogyan isszák a kávéjukat, ugyanis egy apró plusz összetevő könnyedén elősegíti a felesleges kilók leolvadását.

Meglepetésre a Mirror által javasolt hozzávaló megtalálható a süteményekben, pékárukban is és általában kerülni szokták a diétázók, azonban a vaj számos egészségügyi előnnyel bír és ha megfelelően adagoljuk még a fogyásban is segíthet.

Adjon egy evőkanál sótlan, jó minőségű vajat a reggeli kávéjához és élvezze annak pozitív hatásait:

Energetizáló

A kávéból származó koffein és a vajból származó zsírok kombinációja folyamatos energiafelszabadulást biztosít számunkra a nap első felében.

Biztosítja a vitaminbevitelt

A minőségi vajban sok zsírban oldódó vitamin, mint például az A-, E- és K2-vitamin megtalálható. Utóbbi különösen fontos a kalcium-anyagcsere szempontjából, és segít megelőzni az artériákban a zsírok lerakódását.

Csillapítja az étvágyat

A magas zsírtartalom növeli a teltségérzetünket, így segít csökkenteni a kalóriabevitelt.

Elősegíti a ketózist

Akik a ketogén diétát követik, a vajhoz hasonló zsírok fogyasztásával segítik fenntartani a ketózis állapotát. Ebben az állapotban elméletben a szervezet zsírt használ fel energiaként szénhidrát helyett.

(Mirror)

(Borítókép: Kávét ivó férfi. Fotó: GettyImages)