Ha ezek közül a tünetek közül bármelyiket érzékeli rendszeresen, akkor érdemes lehet felkeresni az orvosát.

A daganatoknak több, mint 200 különböző típusa létezik és mindegyik eltérő tünetekkel jelentkezik és vannak olyan daganatok, amikre étkezés közben figyelhetünk fel.

A daganatos betegségeknél nagyon fontos, hogy mihamarabb felismerjük a problémát, ugyanis minél korábban veszi kezdetét a kezelés, annál nagyobb az esély a gyógyulásra. Ezért érdemes meghallgatnunk a Mirror által megszólított egészségügyi szakértőket, akik felhívták a figyelmet három olyan baljós jelre, amelyek étkezéskor jelentkezhetnek.

Az első tünet a rendszeres étvágytalanság, vagy hirtelen teltségérzet. Ugyancsak érdemes elgondolkoznunk, ha nyelési, rágási nehézség, illetve amikor folyamatosan az az érzésünk, mintha valami a torkunkon akadt volna. A harmadik jelnek a szakértők a huzamosabb ideje tartó emésztési zavart és gyomorégést jelölték meg.

A Cancer charity Macmillan nevű jótékonysági szervezet arra kérik azokat, akik ezeket a tüneteket tapasztalják, hogy mihamarabb keressék fel a háziorvosukat. A jótékonysági szervezet továbbá arra is figyelmezteti az embereket, hogy figyeljenek a székletürítés változásaira, különösen azokra a problémákra, amelyek három hete, vagy még hosszabb ideje fennállnak.

Daganat vagy rák?

A köznyelvben gyakran használják a „daganat”, a „tumor” és a „rák” kifejezéseket egymás szinonimájaként.

A daganat és a tumor ugyanazt, azaz kóros szövetburjánzást jelöl, de jó- vagy rosszindulatúságukról nem ad információt. Ezzel szemben a rák szó alatt az orvosi szaknyelv hámszöveti eredetű, rosszindulatú daganatot ért (tüdőrák, vastagbélrák), így ez nem szinonimája a daganat vagy a tumor kifejezésnek.

(Mirror)

(Borítókép: Étkező férfi. Fotó: GettyImages)