Dr. Michael Mosley szerint sokat segíthet a fogyásban, ha máskor fogyasztjuk el a reggelinket és a vacsoránkat.

Dr. Michael Mosley egészségügyi szakértő szerint apró változtatások is nagy változásokat okozhatnak, amik javíthatják egészségünk és segíthetnek a fogyásban.

A szakértő a Mirror beszámolója szerint egy podcastban, hogy érdemes odafigyelnünk arra, hogy mikor eszünk.

Ha szeretnél egy kicsit lefogyni és javítani az anyagcseréd egészségét, változtass azon, hogy mikor eszel.

Ez azt jelenti, hogy a reggelit egy kicsit később, az esti étkezést pedig egy kicsit korábban kell elfogyasztani. Ezt úgy is nevezik, hogy időbeli korlátozással történő étkezés, és azt javaslom, hogy kezdje azzal, hogy megpróbálja az összes étkezését 12 órás időablakon belül elfogyasztani” – fogalmazott Michael Mosley.

A szakértő kifejtette, hogy ő maga este 7 órakor vacsorázik. Ami után már csak vizet iszik, egészen másnap reggel fél 10-ig. Ezt az étkezési rendszert alátámasztja egy 2021-ben, a Nutrition & Diabetes végzett tanulmány is, amiben 30 elhízott férfi és nő fogyását és étkezését követték nyomon. Az eredmények alapján átlagosan 11 kilogrammtól szabadultak meg azok, akik az összes étkezésüket egy 12 órás időszakban fogyasztották el, amíg azok, akik nem követték az étkezési szabályt, „csak” 9 kilótól szabadultak meg a felmérés alatt.

Ezen felül a Journal of Translational Medicine egyik tanulmánya bizonyította, hogy kis mértékben ugyan, de pozitív hatással volt a bélrendszerben lévő baktériumok összetételére, csökkentette a szívbetegségek kockázatát és segített a metabolikus szindrómával küzdőknek.

(Mirror)

(Borítókép: Étkező férfi. Fotó: GettyImages)