Rengetegen indítják a reggeleket egy kávéval, amibe akár még cukrot és tejet is raknak. A kávé önmagában nem hátráltatja a diétát, de a cukor és a tej jelentősen megnöveli az ital kalóriaszámát. Ebéd után bár nem ajánlott, annál jobban esik egy csésze kávé. Cikkünkben eláruljuk, mikor a legideálisabb fogyasztani, és hogy jót tesz-e nekünk.
Lezárult a vita: kiderült, jót tesz-e nekünk a koffein vagy sem
Nem kell azonban lemondania a reggeli kávézásról azoknak a fogyni vágyóknak sem, akik nem tudják feketén meginni a keserű italt, ugyanis a szakértők szerint a kávé tökéletes kiegészítője lehet a diétáknak, ha megfelelően isszuk azt reggelente. Az ötnapos „reset diéta” elsősorban a hasi zsírra összpontosít.
Ez a diéta nem csak a fogyásban segít, de az öregedést is lassítja
Az új trend szerint, tej és cukor helyett, egy kis akácmézet, egy csipet őrölt fahéjat, egy kicsi őrölt cukormentes kakaóport, illetve egy kevés kókuszolajat, kell hozzáadni a meleg italhoz, a tökéletes hatás eléréséhez, így rendszeresen ezt a megszokott kávéja helyett.

Az ital felpörgeti az anyagcserét, ami megkönnyíti a fogyást, a zsírvesztést, miközben felkészít és energiával lát el a napra. Azonban ennél sokkal több pozitív hatása is van. A reggeli kávé sokak életének meghatározó eleme, de a kutatások szerint nem mindegy, hogyan issza azt.
Vigyázzon, rákkeltő lehet a reggeli kávéja, ha így issza
A Mamabee szerint a kávéba tett fahéj gyulladáscsökkentő hatású, így segít a szervezetünknek megküzdeni a kisebb betegségekkel, miközben csökkenti a vércukorszintet. A kókuszolaj segíti az anyagcserénk gyorsulását, míg a méz ellátja a testet a legtöbb ásványi anyaggal és vitaminnal, amire reggel szüksége van.
(Mamabee)
(Borítókép: Reggeli kávét ivó férfi. Fotó: GettyImages)