Hamarosan itt a nyár és vele a strandszezon, úgyhogy sokan kezdenek el edzeni ebben az időszakban, de nehéz fenntartani a motivációt, amikor nagyon lassan jön a változás. Ezzel az itallal felgyorsíthatja anyagcseréjét, hogy gyorsabban megszabaduljon a feleslegtől.

Rengetegen indítják a reggeleket egy kávéval, amibe akár még cukrot és tejet is raknak. A kávé önmagában nem hátráltatja a diétát, de a cukor és a tej jelentősen megnöveli az ital kalóriaszámát.

Nem kell azonban lemondania a reggeli kávézásról azoknak a fogyni vágyóknak sem, akik nem tudják feketén meginni a keserű italt, ugyanis a szakértők szerint a kávé tökéletes kiegészítője lehet a diétáknak, ha megfelelően isszuk azt reggelente.

Az új trend szerint, tej és cukor helyett, egy kis akácmézet, egy csipet őrölt fahéjat, egy kicsi őrölt cukormentes kakaóport, illetve egy kevés kókuszolajat, kell hozzáadni a meleg italhoz, a tökéletes hatás eléréséhez, így rendszeresen ezt a megszokott kávéja helyett.

Az ital felpörgeti az anyagcserét, ami megkönnyíti a fogyást, a zsírvesztést, miközben felkészít és energiával lát el a napra. Azonban ennél sokkal több pozitív hatása is van.

A Mamabee szerint a kávéba tett fahéj gyulladáscsökkentő hatású, így segít a szervezetünknek megküzdeni a kisebb betegségekkel, miközben csökkenti a vércukorszintet. A kókuszolaj segíti az anyagcserénk gyorsulását, míg a méz ellátja a testet a legtöbb ásványi anyaggal és vitaminnal, amire reggel szüksége van.

(Mamabee)

(Borítókép: Reggeli kávét ivó férfi. Fotó: GettyImages)