Szívünk egészségének megőrzése érdekében érdemes hallgatnunk a szakértőkre. Szerencsére még meg sem kell erőltetnünk magunkat, hogy megfogadjuk Dr. Rohit Vuppuluri kardiológus kérését.

Az emberek többsége már csak akkor kap észbe egészségügyi helyzetével kapcsolatban, amikor már megjelennek az első tünetek, pedig egyszerűbb lenne megelőzni a bajt.

Nyilvánvalóan sok esetben a betegségek megelőzéséhez tudatosabban kell hozzáállni az alváshoz, az evéshez vagy éppen a mozgáshoz, illetve nem árt hallgatnunk az orvosokra. Azt gondoljuk, hogy a legtöbb esetben ez a tudatosság komoly odafigyelést vagy megerőltetést igényel részünkről, pedig a gyakorlatban nagyon egyszerű dolgokkal is megváltoztathatjuk az életünket.

Dr. Rohit Vuppuluri kardiológus elárulta, hogy minden reggel egy egyszerű szokással kezdi a napot, hogy támogassa szíve egészségét: ébredés után első dolga, hogy megigyon két nagy pohár vizet.

Ez segít abban, hogy a napot hidratáltan kezdjem, és felébreszti és felkészíti a lelkemet és a testemet az elkövetkező napra

– fogalmazott a kardiológus, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a megfelelő hidratáltság nagyon fontos a szív egészségének megőrzéséhez.

„A víz nélkülözhetetlen az elektrolit-kezeléshez, amely segít fenntartani a szívműködés és a szívritmus stabilitását” – magyarázta Dr. Rohit Vuppuluri az nlc beszámolója szerint.

A szakértő elmondta, hogy a megfelelő hidratálás fontos a vérnyomás szabályozásához is, mert az éjszaka folyamán rengeteg vizet veszíthet testünk, így, ha nem pótoljuk ezt a mennyiséget reggel, akkor az az erek összehúzódását okozza, ami megemeli a vérnyomást, az pedig viszont növeli a szívroham és a szélütés kockázatát, nem mellesleg pedig a hormonháztartást is könnyen megboríthatja.

(nlc)

(Borítókép: Férfi reggel. Fotó: GettyImages)