A közhiedelem szerint csak érdekkapcsolat lehet az, ha egy fiatal nő egy nála jóval idősebb, középkorú férfival jön össze. Bár nem lehet kizárni ezt sem, gondoljunk bele: teljesen természetes dolog, ha egy 40-50 éves pasi már kiépített egzisztenciával rendelkezik, és hogy ez a fiatal nőknek imponál. De nem ez az egyetlen ok, amiért egyre több nagy korkülönbségen alapuló kapcsolatról lehet hallani: huszonéves női olvasóink érvelnek, miért nem állnak már szóba a korosztályukkal. 

Udvariasabbak

A megkérdezettek közül a legtöbben azzal érveltek, hogy a 40 feletti férfiak teljesen másképp bánnak a nőkkel, mint a fiatal férfiak, jóval udvariasabbak és kedvesebbek, tisztelik és megbecsülik partnerüket. Tapasztalatukból adódóan egyszerűen már tudják, mitől döglik a légy, de ők már nem csak azért teszik a szépet, hogy megszerezzék kiszemelt áldozatukat. 

„Amikor először találkoztam nálam jóval idősebb pasival, teljesen ledöbbentem, mennyire másképp tudnak viselkedni, mint a korosztályom. Kinyitotta nekem az autó ajtaját, kihúzta a kávézóban a széket, le- és felsegítette a kabátomat - apró dolgok ezek, mégis nagyon jól tudnak esni egy nőnek, és ezekre a fiatal pasik nem figyelnek oda″ - magyarázta Lívia. 

Biztonságérzetet adnak 

A nagy élettapasztalatból adódó nyugalom és a megfontoltság biztonságérzetet ad a nőknek, de nemcsak emiatt tűnnek sokkal megbízhatóbbnak a középkorú férfiak. Ők már kevésbé szállnak egyik virágról a másikra, nem hajtja őket eszeveszetten a szexuális vágy, de ha mégis megtetszik nekik egy másik nő, akkor inkább szeretőként tartják és nem borítják fel miatta a meglévő kapcsolatukat. 

Kisebb az esélye annak, hogy egyik pillanatról a másikra faképnél hagynak” - magyarázta Magdi, aki hozzátette: Férjem kiállása tiszteletet követelő, még egy étteremben is másképp viszonyul az idősebb férfiakhoz a pincér, mint a fiatalabbakhoz, és ez egy nőnek elég imponáló tud lenni.

Nem pörögnek, nem buliznak annyit 

Hacsak nem tör rájuk a kapuzárási pánik, a középkorú férfiak már nem pörögnek annyira, mint a huszonévesek, nem buliznak annyit, így sokkal többet vannak együtt partnerükkel. El lehet tölteni velük csendes összebújással az estéket, nem helyezik előtérbe a haverjaikat. 

Nekem a korábbi, 25 éves fiúmnál az agyamra ment, hogy minden hétvégén ment szórakozni, még akkor is, ha nekem nem volt kedvem csatlakozni. A mostani barátom 43 éves, és függetlenül attól, hogy nem pörög ezerrel, sose unatkozom mellette. Eljárunk kávézókba, éttermekbe, színházba, moziba, de gyakran csak úgy elvagyunk otthon, együtt főzünk, filmeket nézünk, vagy csak olvasunk egymás mellett. Nem rohan el soha, hogy a haverjaival legyen - mesélte Ildikó. 

Egzisztenciával rendelkeznek 

Teljesen természetes dolog, ha egy középkorú férfi lakással, autóval, biztos fizetéssel rendelkezik, és az is rendben van, ha ez egy nőnek tetszik. Sőt, abban sincsen semmi, ha ez kifejezetten elvárás, hiszen mindenki szívesebben randizik egy anyukájától külön élő férfival, mint egy olyannal, akire eddig világ életében főztek, mostak és takarítottak.

Exemmel akkor tudtunk csak nyugodtan lenni, ha a szülei vagy a testvérei nem voltak otthon, mindemellett a zsebpénzért is folyamatosan kuncsorognia kellett. Még a fősuli elvégzése után is az anyjáék tartották el, úgyhogy elég nagy felüdülés volt számomra, amikor összejöttem Tiborral, akinek már megvolt az egzisztenciája. Egyedül lehettünk a lakásában, bármikor elutazhattunk, se a család, se az anyagiak nem szabtak határt ennek, és vele már most, egy év elteltével lehet beszélni gyerekvállalásról, míg az exem max. 10 év múlva jut el erre a pontra - magyarázta Ramóna.  

Odaadóbbak az ágyban

Szintén a tapasztalatból adódóan az idősebb férfiak többsége jóval odaadóbb, figyelmesebb és gyengédebb az ágyban. Ráadásul már a saját testét is ismeri, tudja szabályozni, kisebb az esélye a kétperces meneteknek. Mer kérdezni, nem a mennyiségre, hanem a minőségre hajt, ami sokkal magabiztosabbá teszi a partnerét is. 

A fiatal pasik a pornón szocializálódtak, reszelnek és reszelnek az ágyban, míg a középkorú férfiakat az igazi, minőségi szex érdekli, és talán korukból adódóan később is élveznek el, így tovább tart az aktus. Amit még észrevettem, hogy sokkal több az orális szex a nők javára, míg a fiatal pasik tényleg azt hiszik, hogy az aktus jelenti a szexet és az hoz igazi kielégülést - vonta le a végkövetkeztetést Noémi.