Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

Az év egyik legtöbb reakciót kiváltó levele egy bizonyos Ödönhöz kapcsolódik, akinek ezt az álnevet mi választottuk, igazából nem így hívják. Ödön arról írt, hogy barátnője egy idő után egyáltalán nem kívánta már vele a szexet, soha nem kezdeményezett. Vajon mi lehet ennek az oka és mit lehet tenni ilyen helyzetben? A sok-sok beérkezett levél közül többet is közöltünk már, de még mindig érkeznek, ezért ebben a posztban egyszerre öt levélből idézünk (és még így is van, akinek a levele sajnos nem fért be). Mind az öt olvasónk más okot jelölt meg, ön melyikkel ért egyet? Ha van hozzáfűznivalója vagy saját tapasztalata, írja meg a Randiblog e-mailcímére!

1. Nem szexszel mondja el

Szerintem a probléma emberfüggő. Magamból indulván ki, szenvedélyes nőként élném meg azokat a pillanatokat, amit a szeretett férfival tölthetnék, de lehet, hogy másoknak meg az a normálisabb, hogy nem szex, érzelmesség vagy vad szeretkezés útján próbálják kifejezni a szívükben érzett szeretetet, hanem szavakkal vagy más módon. Kívánom Ödönnek, hogy találja meg a megfelelő partnerét, aki viszonozza azt a szenvedélyt, amit ő ad a szeretett nő felé.

2. Fáradtság

Azt hittem, csak én küzdök ilyen problémával, lassan 2 éve vagyunk együtt, és az elmúlt 1-1,5 évben alig szexeltünk 2-3 havonta 1-szer. Az első fél évben gyakorlatilag elég volt, ha megfogtam a csípőjét, és fel is izgult... Sok mindent megpróbáltam, beszélni is, de az a válasz: fáradt.

3. Komplexusok

Úgy érzem, Filoména nagyon negatív üzenetet közvetít azzal, hogy azt állítja, az egyetlen megoldás, hogy találunk valaki újat, aki jobban passzol hozzánk. Ez nem egy jó mentalitás, kb. „dobjuk ki a kukába a zseblámpánkat, mert kifogyott az elem″ szintű számomra. Lehet, hogy tényleg nem passzolnak össze, de az új partner keresése előtt rengeteg más dolgot is meg lehet próbálni a kapcsolat helyrehozására. Szeretném kiemelni, hogy kapcsolataink attól lesznek erősek és jól olajozottak, ha a meglévő problémákat megbeszéljük, őszinték vagyunk egymással, nyitottak partnerünk érzéseire, ötleteire, véleményére.

És ha Ödön megpróbálja megbeszélni kedvesével, lehet, hogy kiderül, hogy a lánynak ilyen-olyan komplexusai vannak, vagy csak úgy nevelték vagy az is lehet, hogy elbeszélnek egymás mellett és bár a nő kifejezi vonzódását, lehet, hogy nem az Ödönnek egyértelmű módon. A végén még az is kiderülhet, hogy valami teljesen egyszerű dolog volt a háttérben, de mivel megbeszélték, nőtt köztük a bizalom és tádámmm Ödön barátnőjéből szexis kezdeményező szexistennő lett (mivel már alapvetően szexis szexistennő, ha jól emlékszem, az együttléttel nem volt baj, csak azzal, hogy a barátnő nem kezdeményezett).

4. Fogamzásgátló

Nekem a fogamzásgátló szedése miatt évekig nem volt kedvem kezdeményezni. A libidóm a béka segge alatt volt. Engem is rá lehetett „beszélni” a szexre, de amúgy magamtól nem nagyon kívántam meg. Akár ez is lehet/lehetett a probléma szerintem.”

5. Túlterheltség, Csalódottság

A megfejtést ez a rész adja: „sokszor eszembe jutott, hogy ő miért nem kíván rám szinte soha, ha mondjuk fürdésből beléptem a szobába, és hogy akkor rám támadjon vagy ilyesmik. Én imádtam volna az ilyen spontán helyzeteket, amikor mosogatott vagy kiteregetett vagy épp mással volt elfoglalva.”

Röviden a megfejtés: majd ha ön fürdés helyett/előtt/után spontán kezdeményezi, hogy elmosogatja a hölgy helyett azt, amit ketten a vacsoráná/ebédnél összekoszoltak (amit feltehetőleg szintén a hölgy készített), akkor a kedvese nem lesz rohadt fáradt, és mélységesen csalódott (amiért övé a házimunka, az öné meg a fürdés élvezete), és akkor talán lesz majd kedve/energiája szexet kezdeményezni önnel.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!