A fenti egy klasszikus eljegyzős vírusvideó, minden van benne, amitől népszerűek az ilyen kisfilmek. A helyszín látványos, a célszemély brozasztóan meghatódik, van benne őszinte, szép vallomást előadó vőlegény, csomó meglepetés, koreográfia, megható zene, szóval tényleg érdemes végignézni. Ön valószínűleg már látott egy csomó ilyet, hiszen itt a Randiblogban is hármasával szoktak szerepelni, de remélhetőleg még nem fásult el tőlük annyira, hogy ne élvezze őket. A változatosság kedvéért mindenesetre az alábbi két videó ezúttal nem még két eljegyzést mutat be, hanem megmutatjuk, milyen videókat szokás még kihozni a házasságkötés körüli felhajtásból.

Ha az eljegyzés megvan, akkor a következő lépés az esküvő időpontjának a kitűzése. Ahogy az ifjú pár eldönti, hogy mikor legyen az esküvő, rögtön szólnak az összes ismerősnek és rokonnak, hogy úgymond tegyék félre, foglalják le az adott dátumot (angolul „save the date”), azaz ne szervezzenek semmit arra a napra, hogy el tudjanak jönni a lagziba. Újabban már ezt a dátumbejelentést is szokás vírusvideó segítségével közzétenni, erre egy eklatáns példa az alábbi, amit szintén pár napja tettek fel a netre. Ez az amerikai pár ráadásul egy fájdalmas szóviccre alapította a kisfilmjét, merthogy a „save” ige ugye azt is jelenti angolul, hogy megmenteni. A lakodalom szeptember 26-án lesz egyébként.

Na és ha megvolt az eljegyzős és a dátumlefoglalós videó is, akkor jöhet maga a lakodalom, amiből szerencsés esetben nem valami katasztrófa miatt lesz vírusvideó. Hanem például azért, mert egy jótékony (és önmagát zseniálisan promózó) ausztrál rádióadó odaszervez az ajándéklakodalomba egy meglepetéscelebet, az alábbi esetben történetesen Ed Sheerant, aki személyesen adta elő élőben az igen kimondása után a Thinking Out Loud című számot.

Még meghatóbb a történet attól, hogy ez a bizonyos Kya és Matt egy szerény anyagi körülmények között élő pár, akik egyébként nem tudnának maguknak megengedni egy ilyen esküvőt (mindent a szponzorok fizettek nekik), ráadásul egy nagyon nehéz időszakon vannak éppen túl Kya édesanyjának öngyilkossága után. Szóval ha nem akar meghatódni, akkor ezt most ne nézze meg.