Többek között a Daily Dot húzta elő megint a válási szelfi témáját. Itt a Randiblogban egy évvel ezelőtt volt róla szó először (és eddig utoljára), hát gondoltuk, akkor itt az ideje, hogy leellenőrizzük. egy év alatt mennyire lettek népszerűek a házasság felbontását ünneplő önfotók. A Daily Dot továbbra is mint aktuális trendről beszél a válási szelfikről, de kicsit más képet kap az ember, ha megnézi, hogy az emberek tényleg csinálnak és posztolnak-e ilyen fotókat.

Először a #divorce_selfie címkét próbáltuk az Instagramon, ott konkrétan nulla kép van, de a szóköz nélkül már működik a dolog. Mondjuk a találatszámtól itt se estünk hanyatt – illetve igen, attól, hogy mennyire alacsony. Nemhogy az elmúlt egy évben, hanem úgy összesen az Instagram fennállása óta 181 képet töltöttek fel eddig ezzel a címkével. Ráadásul a találatok jó része vagy a válási szelfik létezéséről szóló hír (de nem igazi/új válási szelfi), vagy valami vicc, ami az elvileg létező trendet parodizálja. Vagy nem is értjük, hogy került oda.

Nagy probléma továbbá, hogy elég könnyű hamis válási szelfit készíteni, mivel senki nem tudja ellenőrizni, hogy a képen látható két személy tényleg pont elvált-e. Így aztán felmerül a gyanú, hogy néhányan csak azért posztolnak ilyen címkével, mert tudják, hogy ezzel be lehet kerülni a hírekbe.

A photo posted by Cem Sinanoğlu (@sinanoglucem) on

A fenti kép ön szerint...?

Ez a szimpatikus és roppant békésnek tűnő török pár például azt írta oda, hogy éppen a válásuk után vannak, de a néző belátására van bízva, hogy elhiszi-e a dolgot. Ha meg szeretné mondani, hogy ön mit gondol, kérjük, kattintson egyet a szavazógépen!

Mondjuk kétségtelen, hogy van olyan, amivel egyszerűen nem lehet vitatkozni – hiszen a következő hölgy konkrétan a házasság felbontásáról szóló okiratot tartja a kezében. Kár, hogy exférje hiányzik a fotóról, tehát pont a válási szelfik lényege veszik el, azaz hogy a pár közösen ünnepli, hogy szépen, békében abbahagyták annak erőltetését, ami nem ment.

A photo posted by Khrista Silnes (@queenmoma3) on

Persze vannak olyan ellenpéldák itt-ott, amik kifejezetten igazinak tűnnek, főleg a kép mellett olvasható beszélgetés függvényében. Itt például sörrel koccint a frissent vált pár.

Ők meg tényleg minden kritériumnak megfelelnek, ott a kezükben a szétválasztó végzés, és még örülnek is, hogy mindkettőjüknek új fejezet kezdődik az életében.

Végülis a legjobb indulattal kb. arra a becslésre jutottunk, hogy a 181 képnek maximum a fele igazi válási szelfi – 90 fotó meg valószínűleg nem indokolja, hogy ennyit irkáljanak az újságok az állítólagos trendről. Pedig mi nagyon drukkoltunk neki, de úgy néz ki, egyelőre ez nem jött össze.