A Randiblogot már évek óta követem, érdekesek mások meglátásai, véleményei. Azt hiszem, eljött az idő, hogy én is leírjam az enyémeket” – a nai levél a tegnapi témához kapcsolódik, de megint egy másik szemszögből. A beküldőnek a Friderika álnevet dobta a gép, és Friderika elég konkrétan Ágosta levelére reagál a saját történetével. Rendszeres olvasóink valószínűleg emlékeznek, hogy Ágosta egy bizonyos „másik nő” volt egy szerelmi háromszögben, és az ellen szólalt fel, hogy a megcsalt feleségek mindig csak a „másik nőt” hibáztatják ahelyett, hogy magukba nézzenek.

Tegnap férjükhöz/barátjukhoz hűtlen nők leveleiből idéztünk, most nézzük, mint mond Ágostának Friderika, aki viszont abba a csoportba tartozik, akiket Ágosta közvetlenül megszólított: Friderikát is megcsalta az exe. Az alábbi pár bekezdésből az derül ki, Friderika hogyan dolgozta fel ezt a helyzetet, milyen következtetéseket vont le a dologból, és hogyan lépett tovább. Lehet ehhez még bármit hozzátenni? Biztosak vagyunk benne, hogy igen! Kérjük, küldje be a Randiblog e-mailcímére ön is a saját tapasztalatait!

Annyit rólam, hogy 30 éves, férfiak körében igen népszerű orvos vagyok. És abszolút nem a fapunci fajtából... 7 éves kapcsolatom több, mint 2 éve ért véget, az exem 6 hónapig csalt a kolléganőjével. Hétvégi konferenciák, ügyeletben lopott csókok (meg ki tudja még, mi), ahogy ez lenni szokott. Hatalmas pofáraesés, egyedül maradtam külföldön... hát nem kívánom senkinek. A következő 2 évben mindent bepótoltam, ami az azelőtti 7-ből kimaradt. Nyugodtan elmondhatom, hogy az én listámon pipa van... 9 hónapja pedig újra boldog párkapcsolatban élek.

Ehhez nem más kellett, mint hogy leültem saját magammal és átgondoltam, hogy én hol hibáztam a 7 éves kapcsolatomban, és hogy pontosan mit akarok. Véget vetetettem a futó dolgoknak, és tiszta lappal elindultam... és csodák csodája, megismertem a párom. Ágostának mint exmegcsalt csak annyit üzennék, hogy őszintén sajnálom, hogy egyszer ő is az lesz.

Az én hosszú gondolkodós hétvégéim, éjszakáim tanulsága az, hogy mindenki csak a maga szennyesével tud elszámolni, máséval nem. Én nem tudok az exem hibáival elszámolni. Valószínűleg ő sem tudott, mert rögtön ugrott a következő kapcsolatba, pontosabban az átfedésbe. Ha az exem vette volna a fáradságot, hogy bevallja magának, hogy a mi kapcsolatunk nem működik, és tisztán, minden harmadik nélkül szakít, az rendben van. Akkor leülhetett volna magával, és megbeszélhette volna magával, hogy mit hibázott. Ebben az esetben tiszta lappal indult volna. Ezt nem tette meg. És pont emiatt nem változott és soha nem is fog.

A konklúzióm: aki egyszer megtette, megteszi máskor is. A legapróbb megingásnál fogja magát, és a könnyebb utat választja... egy harmadikat. Úgyhogy Ágosta tartsad rendesen nyitva a szemed, mert nem te vagy az utolsó. Ezt pedig rögtön tudnod kellett volna, amikor először úgy nézett rád.

A másik pedig, hogy szar időszaka mindenkinek van. Én is voltam 12 kilóval több, amikor a kapcsolatom egy fos volt. Ma heti kétszer futok 10 kilométert, és kevés olyan pasi van, aki nem néz utánam... beleértve az exemet is. Ezt ne felejtsd majd el, ha például gyermekágyi depressziód lesz... mert ez is megtörténhet.

Mindenki pont annyit kap az élettől, amennyit beletesz. Valószínűleg korrektséget nem várhatsz el. Sok sikert neked, kívánom, hogy legyél okosabb a jövőben, ne úgy, mint a múltban.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.