Az egyik legjobb a Daily Mailben az, hogy ha életmód-tanácsadásról van szó, faarccal keverik az egész intelligens tippeket a kifejezetten bizarrakkal. Hát akkor most ebben a szellemben nézzük, mit javasolnak a Daily Mail szakértői egy olyan esetre, amiről a Randiblog olvasói is írtak már rengetegszer: mi van akkor, ha kezd kihűlni a kapcsolat, és egyre ritkább, gépiesebb, élvezetmentesebb a szex?

1. Legyen beütemezve kötelező szex

A legfurább tanáccsal kezdjük, és erre Tracey Cox szexszakértő is azt mondja, hogy a párok nem szokták szeretni, ha ezzel jön nekik. Hát mi is megrökönyödtünk. De szerinte ha már spontán nem alakul ki olyan helyzet, hogy az ember nekiessen a partnerének, akkor szépen kell csinálni egy szexütemezést, -órarendet, -tervet, kinek melyik szó tetszik jobban.

Előre el kell dönteni, hogy mikor legyen szex, és akkor tényleg legyen kötelező egy menet. Persze úgy kell megszervezni, hogy az egész egy romantikus este/délután/stb. részét képezze, különben tényleg mindannyiunk rémálmává válik a kötelező erotika.

2. Legyen szexhatáridő

Ugyanennek egy másik verziója bizonyos Lucy Jonestól az, hogy legyen egy határidő, hogy addig el kell kezdeni a szerelmeskedést, mondjuk minden héten egyszer, legkésőbb a munkából hazaérkezéstől vagy egy bizonyos tévéműsor végétől számított egy órán belül. A mi ötletünk: legyen mindig a szex a Sztárban sztár alatt az utolsó produkció és az eredményhirdetés között!

3. Ne az ágyban

A hétköznapokba belefáradt, sokat dolgozó párok ha már az ágyban vannak, akkor el is alszanak. Úgyhogy érdemes megpróbálkozni egyéb helyszínekkel. Mondjuk itt nem nagyon értjük, hogy ez hogyan segít akkor, amikor az a probléma, hogy valahogy sosincs idő/alkalom/kedv a szexre. Vajon könnyebb a másikat rávenni abban az esetben, ha azzal kecsegtetjük, hogy csinálhatnánk a garázsban vagy a spájzban is?

4. Szex munka előtt

Állítólag léteznek olyan koránkelő típusok, akik fel tudnak kelni és önmagukat használható állapotba tudják hozni olyan hamar reggelenként, hogy a munkakezdés előtt egy kis szex is belefér. Az ő számukra tényleg ideális megpróbálni az erotikát a korai órákra ütemezni. (A többieket meg szerintünk jobb békén hagyni a reggeli rohanás közben, mert különben sok minden előfordulhat, de pont szex valószínűleg nem.)

5. Akkor is, ha nincs kedvünk

Ez megint a kötelező szexnek egy változata, de kicsit más oldalról megközelítve, már megint a fent idézett Tracy Coxtól. Ő azt mondja, hogy a nőknek ritkábban jön meg a kedve a szexhez csak úgy maguktól, ezért fordul elő gyakran, hogy a férfi közeledni próbál, a nő pedig inkább azt mondja, hogy most ne, mert fáj a feje, mert éppen egy porcikája se kívánja a szexualitást.

Cox pont ilyen helyzetre mondja azt, hogy igent kell mondani akkor is, amikor nincs kedvünk. A nők ugyanis gyakran kapják meg a kedvet a partnerüktől a szexhez, azaz simán lehet, hogy egy-két csóktól megjön majd a gusztusuk. Szerencsére ennek a tanácsnak a része az is, hogy ha egy kis gyengéd rávezetés után sem ébredt fel a vágy, akkor már nem kötelező folytatni. De meg kell adni az esélyt.

6. Csak egy kicsit

Ne legyen kifogás az, hogy nincs elég idő egy rendes menetre. Ki kell használni minden alkalmas percet, ha éppen kedvező minden egyéb tényező. Lehet, hogy nem jön össze egy szép hosszú együttlét, de attól még egy kis ízelítő remélhetőleg jól fog esni mindkét félnek. Még mindig jobb, mint a semmi.

7. Mindenki menjen el

Ne legyen olyan, hogy valamelyik félnek nincs orgazmusa, figyelmeztet a szakértő. Azzal érvel, hogy ha a két partner közül az egyiknek mindössze annyi a dolga, hogy kielégítse a másikat, akkor könnyen mechanikussá és uncsivá válik számára az egész szerelmeskedés-téma, és pont ez vezet a kapcsolat kihűléséhez.