Én is Ödön levelére reagálnék, mert bár láttam több választ is rá, úgy érzem, mégsem fedték le a teljes képet. Ehhez tenném hozzá a saját álláspontomat, hátha a többivel összetéve közelebb kerülünk a megoldáshoz” – szinte tudományos igényű levelet kaptunk egy olvasónktól, Páltól. Azt már jó ideje tudjuk, hogy a szexmentes kapcsolatok előbb-utóbb általában szétesnek, de akkor mit lehet tenni, hogy ne váljon a kapcsolat szexmentessé?

Pál a korábbi vitába bekapcsolódva szintén abból az irányból közelíti meg a témát, hogy mi van, ha a nő az, aki a jelek szerint nem igazán kívánja már a szexet (de természetesen tudjuk, hogy nem feltétlenül mindig a nő az oka ilyen helyzet kialakulásának). Kíváncsian várjuk többi olvasónk véleményét, tapasztalatait – ön mit szól Pál tanácsaihoz? Új e-mailcímünk van, kérjük írjon, és kérjük, ide, mert most már ez a Randiblog email-címe! De természetesen a régi címre érkező leveleket is megkapjuk.

Először is azzal kezdeném, hogy szerintem nem is a nőnek kell kezdeményeznie. Persze néha előfordulhat (és lányok: ez nagyon is jól tud esni a fiúknak!), de ez alapvetően nem az ő feladatuk. Mint ahogy a buliban a leszólítás sem. A szex kezdeményezése tipikusan férfiszerep. Ugyanúgy eszemben sincs megsértődni, ha egy nő nem hív meg vacsorára, vagy nem enged előre az ajtóban. Ez mind az „én dolgom”.

A kezdeményezés egyrészt nem a neveltetésük része, másrészt a gondolkodásmódjukra is inkább a kivárás, mint a kezdeményezés a jellemző (ha úgy tetszik, a lányok a virágok, és a fiúk a méhecskék), harmadrészt pedig biológiai okai is vannak a dolognak.

Ez pedig nem más, mint a tesztoszteron. (Itt jegyezném meg, hogy biológus végzettségem van, ha ez jelent bármit is így az interneten keresztül.) A tesztoszteron egy nemi hormon, ami többek közt az agresszióért és a szexuális vágyért is felelős. Amit sokan nem tudnak: ez nem kizárólagosan férfi hormon, a nők is nagyobb mennyiségben termelik, de csak a ciklusuk egy bizonyos szakaszán, a peteérés közelében. Ilyenkor a nők is kívánósabbak, kezdeményezőbbek, magabiztosabbak. A férfi vérében viszont a hónap minden napján nagy adag tesztoszteron úszkál, ezért gondolunk mi olyan gyakran a szexre, mert a vérünkben a nőkénél 20-szor nagyobb a tesztoszteron koncentrációja. Egyszerűen nem várhatjuk el a lányoktól, hogy férfiként viselkedjenek és kezdeményezzenek, hiszen ők nők – hála Istennek!

Szóval Ödön, próbáld meg elfogadni, hogy ez a te szereped, mint férfi, és inkább arra koncentrálj, hogy ő is megkapja azt a szextől, amire vágyik. Számomra presztízskérdés, hogy a szex a párom számára legalább egy orgazmust eredményezzen, hiszen ez nekem is mindig megvan. Ha én is elvárhatom tőle, hogy 10-15 percig oboázzon, ami elég nagy meló, lássuk be, akkor cserébe én is vállalom a 15-20 perc nyelvmunkát, ha neki annyi kell a csúcsig. Én vagyok a férfi, legyen már nekem nagyobb a teherbírásom...

És ha eljutott a csúcsra, akkor a szex közben már sokkal könnyebben jut el újra. Meg újra. Meg újra. Nem mellesleg a női hűségnek is jót tesz, ha veled a legjobb a szex... Szóval ha jó neki a szex, ő is akarni fogja, ilyen egyszerű. Így egyrészt a kezdeményezésed kedvező fogadtatásra fog találni, és hébe-hóba úgy jön majd ki a lépés, hogy ő fog kezdeményezni – és ez az áhított cél, nemdebár.

De elkalandoztunk, most nem a technikáról van szó, hanem a vágy beindításáról. Tapasztalatom szerint van pár nagyszerű módja a női libidó felturbózásának:

  • Kipihentség: ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ha fáradt, akkor nem fogja akarni, főleg, ha a szex is csak egy elvégzendő feladat a fejében, és nem egy kikapcsolódási forma (mint a fiúknál általában). A nők gyakran hajlamosak szívességből szexelni, vagy mert úgy érzik, ez elvárt dolog tőlük. Te is elmosogatsz néha, vagy leviszed a szemetet, vagy megnézel vele egy romantikus filmet, mert ez elvárt dolog egy férfitól. De te is lepattintanád, ha minden nap azzal jönne, hogy „drágám, úgy megkívántam a tiszta edényeket, tudom, hogy a héten már elmosogattál, de felgyűltek a piszkos tányérok, és én úgy vágyom egy nagy adag tiszta tányérra!" Ugye? Másrészt a nőknél a szex nem áll a toplista első helyén. A férfi három legfőbb vágya 1. szex, 2. kaja, 3. alvás. A nő három legfőbb vágya 1. alvás, 2. kaja, 3. szex. Azaz ha egy nő választhat, akkor inkább kialussza magát és eszik egy jót, mielőtt egyáltalán eszébe jut a szex! Számunkra, férfiak számára ez szinte felfoghatatlan, hiszen mi a kajáról és az alvásról is simán le tudunk mondani egy jó kis hancúr reményében.
  • Figyelmességek: ha megadjuk a nőnek a luxust, hogy hátradőljön a napi robotolásból (pl. elmosogatok, vagy lefektetem én a gyerekeket, és addig ő ejtőzik egyet a kádban). akkor nagyon hálás lesz és viszonozni akarja majd - találd ki, mivel! Persze nem feltétlenül aznap, hiszen épp akkor pihen, hagyd békén, és ha feltöltődött, újra beindul benne a vágy. Fogd fel úgy, mint egy befektetést. Ha megkívánod a szexet, ezzel a természet (Isten/a világmindenség/az evolúció) figyelmeztet, hogy „légy kedves a csajodhoz!” Ha érzi a törődést, akkor tuti viszonozni akarja, mert egyszerűen ilyenek a csajok.
  • Középpontba helyezés: talán ez a legkevésbé egyértelmű, pedig a kapcsolat elején ezzel vetted le a lábáról. Mint azt már korábban megbeszéltük, a nő libidója nem ég olyan magas hőfokon, mint a férfié, hanem fel kell korbácsolni. És erre a legjobb módszer, hogy rajongunk érte (a jó értelemben). Dicsérd meg, mutasd meg neki, hogy a nőt látod benne! Ne egy nyáladzó idióta legyél, aki rámarkol a seggére, valahányszor elhalad melletted, de igenis mutasd ki, mennyire fel tud izgatni. Mondd meg neki, mennyire szexinek tartod. És ne a szex előtt öt perccel, az túl átlátszó, hanem egész nap, egész héten. Jól fog esni neki, és minél többször mondod, annál hatásosabb. Például reggel megjegyezheted, hogy mennyire szexin néz ki kócosan. Vagy milyen jól áll neki az a ruha. Vagy mennyire tetszik, amikor elgondolkodik, és beharapja az ajkát. Vagy ahogy hátrasimítja a haját a füle mögé. Vagy milyen jó illata van a hajának. Van százezer apróság, amit vonzónak találsz rajta, mondd hát el neki!

A nő libidóját a leginkább azzal lehet beizzítani, ha tudatjuk vele, hogy kívánatos. Ezzel két dolgot fogsz elérni: jól esik neki a bók, és jobb lesz a kedve, illetve nő az önbizalma, másrészt ha sokat mondod neki, a végén „elhiszi”, vagyis inkább ráébred, hogy ő TÉNYLEG szexi.

Van egy sztereotípia, amiben nem csak a férfiak, hanem a nők is hisznek: „a jó csajok sokat szexelnek” – ébreszd rá, hogy ő jó csaj, és voilá, irány a sok szex!

Ha már az orgazmusnál tartunk

Van kedve a Pécsi Tudományegyetem munkatársainak segíteni egy kutatáshoz? Reméljük, igen, mert ilyen érdekeseket szoktak ők mondani egy-egy felmérés alapján. Most a színlelt orgazmussal kapcsolatban várnak válaszokat nőktők egy kérdőívre – kérjük, töltse ki ön is ide kattintva!