Két új és elég izgalmasnak tűnő randizóműsort mutatunk ebben a posztban, az egyik olasz, a másik német.

Undressed

Az olasz Deejay TV nevű csatornán január elején indult be egy új társkereső-show, amit egy szociológiai kísérletként promóznak, de persze az ötlet nem éppen radikálisan új, hiszen létezik már jó régóta olyan műsor, amiben anyaszült meztelenül kell elmenni az első randira, és olyan is van, ahol két vadidegennek nemhogy rögtön csókolóznia meg vetkőznie kell együtt, hanem hivatalosan és érvényesen összeházasodnia.

A műsor értelemszerűen olaszul van, csak Olaszországból lehet nézni az interneten, viszont a címe angol (Undressed) és alább van hozzá egy feliratos trailer, amiből elég sok lényeges dolog kiderül.

Mindegyik adásban két párt mutatnak be, akik elvileg sosem találkoztak addig. A berendezés egy hatalmas ágy és előtte egy hatalmas képernyő – ez utóbbin sorban jönnek az utasítások a pároknak. Az első utasítás a rövid és feszengős bemutatkozás után mindig az, hogy „vetkőzzetek le”, aztán pedig be kell bújni az ágyba és fél órája van a párnak eldönteni, hogy együtt szeretnének-e maradni. Itt a felhívásvideó a castingra.

A versenyzők menet közben a képernyőn keresztül régi fotókat mutatnak magukról, de kérdések is megjelennek Az Élet Nagy Dolgairól, hogy ezáltal a fiú és a lány jobban megismerje egymást. Az egyik epizódban például egy marokkói származású, muzulmán srác kerül össze egy katolikus, olasz lánnyal – nekik egy keresztet mutat a képernyő, hogy kénytelenek legyenek megbeszélni a kínos kérdést. Kb. ilyen egy pár fél órája az ágyban:

Amikor a fél óra már majdnem eltelt, smároló párok jelennek meg a kivetítőn, és ezt a legtöbben úgy értelmezik, hogy ez az ideje az első csóknak. Végül mindkét fél egy tableten titokban bejelöli, hogy szeretné-e folytatni az ismerkedést, és a végeredménnyel a pár aztán gigaméretben szembesül a nagy képernyőn. A Youtube-on egy olyan részt is meg lehet nézni, amiben két meleg srác kerül össze a műsorban.

Ha egyikük vagy mindketten a nemet jelölték meg, akkor jön egy iszonyú kínos beszélgetés, amiben mindenki úgy csinál, mintha megértené és egyáltalán nem esne neki rosszul, aztán lehet öltözni és hazamenni.

Ha viszont mindketten igent mondtak, rájukoltják a villanyt.

Kiss Bang Love

A második műsor pedig a német Pro7 csatornán megy február 11. óta. Ennek is angol címe van, és ebből is tudunk mutatni egy trailert. Alert: nagyon sok benne a csókolózás.

Azt olvassuk ezen a tévéműsoros oldalon, hogy a koncepció az, hogy van egy játékos, akinek első körben csókolóznia kell, vakon, 12 ismeretlennel. Illetve nem is biztos, hogy mind ismeretlenek, a 12 ember között pl. a játékos exe is ott lehet – de ezt persze a csók közben nem fogja tudni. A tizenkettő közül a játékosnak ki kell választania az öt legjobb csókot, és ezzel az öt személlyel találkozhat most már úgy is, hogy nincs bekötve a szemük.

Az első benyomások alapján az ötből kiválaszt kettőt, velük egy-egy romantikus éjszakát tölt el egy szállodai szobában, és végül kettejük közül választja ki a nyertest, akivel együtt egy romantikus nyaralásra mennek el.