Most nézem, hogy mennyi pozitív cikk volt itt az utóbbi időben a nyitott kapcsolatokról. Aminek örülök! Jó, hogy szó van erről is, de mi is nyitottunk a barátommal egy ideje, és összességében nagyon bejött, de azért rossz tapasztalataim is vannak, szóval azért nem olyan fáklyás menet ez a téma” – ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, ha azt sugalltuk volna, hogy minden nyitott kapcsolat egy fáklyás menet, nem ez volt a szándékunk.

Viszont viszont örömmel fogadtuk az alábbi levelet, mert tényleg nagyon jól jön, hogy egy kicsit megvilágítja ezt az oldalát is a dolognak, főleg, hogy ezúttal nem egy heteroszexuális párról van szó. A beküldőnek a Koriolán álnév jutott, íme az ő tapasztalatai a nyitott kapcsolatokról. Ha ön is szívesen hozzátenne valamit Koriolán beszámolójához akár pro, akár kontra, vagy ha csak mesélne saját tapasztalatairól, kérjük, írjon nyomban a Randiblog e-mailcímére!

Egyrészt elég keservesen nehéz volt hat-hét év monogámia után megbeszélni, hogy mi hogy legyen, mert meleg létünkre szerintem meglepően keveset beszél(t)ünk egymással a szexről. Egy-két gyerekkorból továbbhozott komplexusocska is befigyel mindkét oldalról, de szakemberhez se fordulunk, hanem csak próbálunk önerőből valahogy túllendülni a problémákon, amikor már végképp nem lehet őket szőnyeg alá söpörni.

Nem tudom, hogy másnak mennyire volt problémás ez, nálunk nagyon nem volt egyszerű. Szívesen olvasnám erről más beszámolóját.

De elsősorban nem ezért írok. Magam sem tudom, mire alapozom, de az a benyomásom, hogy a nyitott meleg párok többsége hármasozik a leginkább. Bevesznek még valakit, vagy még egy párt, stb. Nálunk ez szóba se jött, nekünk úgy működik, hogy vagy együtt szexelünk ketten, vagy a másik nélkül harmadikkal. Ha ketten vagyunk, akkor csak ketten vagyunk.

Nyilván mind a ketten regisztráltunk a szexpartnerkerső appokra, Grindr és társai. Én először úgy gondoltam, hogy ezeken az alkalmazásokon majd összejövök egy-egy vadidegennel csak úgy egyet szexelni, és az illetővel ezen kívül semmilyen viszonyt nem akarok, mert a barátommal szeretném leélni az életem. Ennélfogva ennek az illetőnek nem sok köze van az életemhez, mert csak az számít, hogy hogy nézek ki és hogy mit akarok a szexben. Az viszont teljesen mindegy, hogy mit csinálok azon a fél-egy-akárhány órán kívül, amit együtt töltök a sráccal, akit kidobott a gép.

Lehet, hogy csak nekem meglepő, de viszonylag sokan romantikus lelkitárskeresőnek nézik ezeket a helyeket, és persze rögtön elkezdenek személyes kérdésekkel bombázni chatben, miközben ők maguk is egy szál bugyiban pucsítanak meg a kockahasukat mutogatják a saját profilképükön. Szóval nem akartam senki orrára kötni a magánéletemet, ezért az nem szerepelt a profilomban, hogy van barátom, csak az, hogy szexet keresek, kapcsolat nélkül. (Az erre az angol szleng, hogy NSA, no strings attached.)

Oda akarok kilyukadni, hogy egy idő után elmondtam pár esetben cset közben, hogy van barátom és nyitott kapcsolatban élünk. Sokakat nem zavar, de többen is voltak, akik erre, kifejezetten emiatt elküldtek a búsba. Valakire emlékszem, aki konkrétan azt írta, hogy

igen, kapcsolatban vagy? ja bocs, akkor nem akarok zavarni

Majd letiltott. Szóval egy ideje most már szerepel a profilomban, hogy nyitott kapcsolatban élek, hogy az ilyen beszólásokat elkerüljem.

Elég röhej, hogy pont egy meleg szexpartnerkereső appon szólnak be azért, mert valaki nyitott kapcsolatban él, de ilyen is van. Nem elég, ha azt írom, hogy csak szexet akarok, de kapcsolatot nem, oda kell írnom, hogy miért nem, nehogy emiatt beszóljanak.

Szíve joga mindenkinek bármilyen preferenciával élni, aki nem akar nyitott kapcsolatban élőkkel szexelni, ne szexeljen, szíve joga. Azt nem értem, hogy miért kell mellé beszólni. Azt meg végképp nem értem, hogy mondjuk ugyanaz az ember egy napra van Pesten, mert mondjuk turista, akkor lefekszik vele, és soha többet nem találkoznak, ez miben más attól, hogy lefekszik ugyanazzal az emberrel, de azért nem találkoznak többet, mert a másik kapcsolatban él, és csak kalandot keres. Ugyanannyit kap mind a kettőtől, nem teljesen mindegy a másik háttere? Nekem teljesen mindegy, hogy ő mit csinál azon a kis időn kívül, amit velem tölt, azt hittem, az ilyen kvázi névtelen szexrandiknál ez a normális.

Természetesen akivel tisztességes barátságot szeretnék, annak érdekel a háttere, de barátokat próbálok elsősorban nem Grindren keresztül gyűjteni.

Nekem nem nagyon szóltak be soha amiatt, hogy meleg vagyok, pedig szerintem gyerekkoromtól kezdve látszott. Nem vagyok hozzászokva a beszólásokhoz. Sose gondoltam volna, hogy a többi meleg lesz, aki beszól, ráadásul azért, mert nyitott kapcsolatban élek és szexpartnerkereső appot használok.