A Swipebuster.com nevű amerikai oldal úgy működik, hogy ön megadja egy gyanús személy adatait, befizet öt dollárt (kb.1400 forintot), a gép pedig kiadja, hogy az illető fent van-e a Tinderen. Az Independent is hírt adott többek között erről a szolgáltatásról, ami kicsit illegálisnak tűnik, de egyáltalán nem az: csak olyan adatokat használ fel, amiket nyilvánosan megosztottak. Mellesleg hasonló kvázi-hiba a Grindr nevű társkeresőn is van/volt, annak a segítségével is bárki lenyomozhatja, hogy egy elvileg névtelen júzer hol tartózkodik.

Hát most már a tinderezők sincsenek biztonságban, bár tekintve, hogy erre az appra a facebookos profillal lehet csak belépni, azért eddig sem volt különösebben bölcs, aki azt hitte, hogy titokban tinderezhet, és senki nem fog rájönni. Persze ettől még egy percig sem gondoljuk, hogy ne lenne olyan, aki a legnépszerűbb társkereső app segítségével akarja megcsalni a barátját/barátnőjét, pont a múltkor mutattunk is egy olyan professzort, aki ezt tette. Mondjuk ő a Swipebuster nélkül is lebukott, a barátnője jól bosszút is állt rajta.

Szóval az öt dolláros árban három keresés van benne (mondjuk ezt már végképp nem értjük, hogy ki az, aki három emberre féltékeny egyszerre), a leellenőrizendő személynek meg kell adni a nevét, nemét, korát és a tartózkodási helyét a lehető legnagyobb pontossággal. Erre azonnal kijön, hogy az illető fent van-e a Tinderen, és ha igen, akkor mindaz a sok információ, ami az illető profiljában látható. Amit mellesleg bárki ingyen is megnézhet, ha regisztrál a Tinderre és veszi a fáradságot, hogy olyan sokáig keresgéljen benne, amíg ki nem dobja a gép a célszemélyt.

A Swipebuster készítői arra figyelmeztetnek, hogy az emberek túl könnyedén tesznek nyilvánossá magukról személyes adatokat, míg a Swipebuster kritizálói arra, hogy ezzel a szolgáltatással őrült exek könnyebben tudják megfigyelni és zaklatni volt nőjüket/pasijukat. Hajjaj.