Láttunk már egy csomó ilyen sztorit, de lassan kezdenek unalmassá válni, mert mindig mindegyik ugyanúgy végződik. Úgy látszik, a svájci bíróságoknak is elege lett abból, hogy az ilyen sztorik mindig ugyanúgy végződnek, úgyhogy rövidre zárták ezt a legutóbbi sztorit egy elég meglepő ítélettel.

Szóval a papírforma az, hogy egy idősebb nyugati férfi vagy nő összejön az interneten keresztül egy nyomorban, sokkal délebbre és/vagy keletebbre élő személlyel. Kapcsolat szövődik köztük, a nagyvonalú szerelmes elutazik vágyának egzotikus helyen élő tárgyához, ekkor még jobban felkorbácsolódnak az érzelmek. Majd úgy döntenek, hogy összeházasodnak és a sztori vége rendszerint az, hogy a kisegített fiatal fogja és lelép a nyugati állampolgársággal és/vagy szerelme pénzével.

Na ez az a végkifejlet, amit garantáltnak vett egy svájci bíróság egy 71 éves nő és 50 évvel fiatalabb, Tunéziában élő fiúja esetében. Úgyhogy megtiltották nekik a házasságkötést. A részletek alább.

A Mirror website-ja a francia 20 Minutes nevű lapra hivatkozva azt írja, hogy a 71 éves nagymama azért jött össze szegény tunéziai sráccal, mert rengeteg a közös témájuk: mindketten szeretik a rapet és szeretnek a természetben sétálgatni!

Kapcsolatuk már három éve tart, a srác még csak 18 volt, amikor összejött egy csetszobában kerek 50 évvel idősebb menyasszonyával. De annyit beszélgettek a neten, hogy tavaly augusztusban a néni úgy döntött, hogy irány Tunézia, most már mindenképpen találkoznia kell személyesen is a szerelmével!

Állítólag a reptéren azonnal megismerték egymást, de csókról vagy pusziról szó sem lehetett, mert az ilyesmi arrafelé tilos. A srác Tunisztól 250 km-re lakik, kecske- és birkakereskedésből élő családjával. A néni azt nyilatkozta, hogy nem tud a srác nélkül élni, és hogy a fiatalember is azt mondta neki, hogy

te vagy az életem.

Szóval minden remekül ment az első élő találkozáskor, 5 nap múlva a pár el is ment Svájc tuniszi nagykövetségére, hogy bejelentsék, hogy össze szeretnének házasodni. A hatóságok azonban nem hatódtak meg, és nem engedélyezték az esküvőt. A dologból per lett, aminek most lett vége a Vaud kanton bíróságán azzal, hogy a néni tényleg nem veheti el 50 évvel fiatalabb szeretőjét.

Az ok természetesen nem a korkülönbség, hanem az, hogy ez nyilvánvalóan csak színlelt házasság lenne, mivel a srác érzelmileg manipulálja a nénit, csak azért, hogy megkapja a svájci állampolgárságot. A srác ezt nyilatkozta az ítélet után:

Nagyon csalódott vagyok. A korkülönbség számomra nem probléma, mert nem szeretnék gyereket. Szeretem őt és vele akarok élni. Már a családomnak is bemutattam őt, és a nővérem adott neki egy Koránt.