Társat keresni borzasztó nehéz, főleg az interneten vagy okostelefonos appokkal. Több olvasónk és vendégbloggerünk is írt már arról, hogyan tört bele a bicskájuk a Tinderbe, de ha van valaki, akinek biztosan jól megy ez is, akkor az nyilván a fő-fő randi- és szexguru, Candace Bushnell! – gondolnánk.

És marha nagyot tévednénk.

Candace Bushnell neve könnyen lehet, hogy nem mond önnek semmit, de ő a '90-es évek derekán a The New York Observer című lap hasábjain mondta meg a tutit szexről-szerelemről, rovatának címe már biztosan ismerős: Sex and the City. Igen, ebből született a Szex és New York című sorozat, aminek a főszereplőjét, a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshaw-t pontosan Candace Bushnellről mintázták.

A Cosmpolitan úgy érezte, hogy most már tényleg kéne egy ennyire nagy név véleménye a Tinderről, és megkérték Bushnellt, hogy ugyan próbálja már ki a Tindert és foglalja össze a tapasztalatait egy cikkben. A végeredmény pár napja jelent meg, de csak most kezdenek terjedni a neten reakciók, talán azért, mert meglepően hosszú lett a beszámoló. Mi azért elolvastuk az egészet, és meglepve tapasztaltuk, hogy a vége ez: tapasztalatok ide vagy oda, az igazi Carrie Bradshaw-t is simán felültetik a tinderező férfiak.

Már önmagában az is meglepő lehet, hogy Bushnell magától nem próbálta ki a Tindert, csak akkor, amikor fizettek érte. Na jó, annyira mégse meglepő. Az (újság)írónő 2002-től 2012-ig volt a felesége egy nála 10 évvel fiatalabb balett-táncosnak, de már így is négy éve szingli újra, igaz, most már 57 éves.

A korához kapcsolódik rögtön az első rossz élménye a Tinderrel: amikor regisztrált és először belenézett, akkor összesen 2 darab férfit ajánlott fel neki az app, mint potenciális partnerjelöltet. Egy idő után rájött, hogy ez azért volt, mert automatikusan csak a vele egykorúak között keres a szolgáltatás, és hát ötven fölött viszonylag kevesen tindereznek.

Nem baj, Bushnell ekkor beállította, hogy a fiatalabb férfiak is érdeklik, és hamarosan csetelgetni is kezdett a jelentkezőkkel, akik csomót bókoltak neki, felismerték, és azt mondták neki, hogy ő túl jó ahhoz, hogy tinderezzen. Ezt mondta többek között bizonyos Jude is, aki 31 éves volt, és akivel a 26 éves korkülönbség ellenére hamarosan nagyon jól kezdtek alakulni a dolgok.

Bushnell elment élete első tinderes randijára ezzel a bizonyos fiatalemberrel, remekül elbeszélgettek egy bárban, vacsoráztak is, nem volt probléma, hogy nem lesz szex az első randin (rengetegen kifejezetten erre utaznak ugyanis a Tinderen), és meg is beszélték a következő találkát, hogy elmennek együtt egy délutáni komolyzenei koncertre. Milyen romantikus!

Csakhogy Jude nem jelent már meg ezen a randin, hanem eltűnt nyom nélkül, nem volt elérhető a telefonján keresztül. Úgy látszik, nem sokat számít, ha az ember az egyik legismertebb randiszakértő a világon, a Tinder még az igazi Carrie Bradshaw-nak sem kegyelmez. Órákkal később aztán jött egy üzenet az eltűnt fiatalembertől, aki azzal exkuzálta magát, hogy bocs, de túl sokat drogozott előző este, és véletlenül más autójába próbált beszállni, ami miatt először letartóztatták, aztán meg orvosi ügyeletre küldték, ahol állítólag úgy leszedálták, hogy 12 óráig eszméletlen volt.

Ha jól vesszük ki az esszé elég furán nyitva hagyott befejezéséből, Bushnell köszöni szépen, és neki ennyi elég volt Jude-ból, sőt, lehet, hogy a Tinderből is. Szóval ha ön legközelebb kínlódik az online randizással, ne csüggedjen, gondoljon arra, hogy még maga Carrie Bradshaw is megszívja!

Bushnell egyébként az alábbi videón randitanácsokat osztogat tinderezéshez, de mondjuk a cikke ismeretében nem világos, hogy miből gondolja, hogy ezek után bárki is hallgat arra, hogy őszerinte hogyan kell csinálni. Igaz, egyáltalán nem mond hülyeségeket, de sajna újdonságokat sem, csak a szokásos „ismerd önmagad”, „ne várd, hogy a másik megváltozzon” típusú szentenciákat sorolja fel kellemesen tenyérbemászó stílusban.