A múlt hétvégén Hanna levelét közöltük, aki egy óvatlan pillanatban azt a kérdést tette fel a párjának, hogy

A voltasszonynak jobb melle van, mint nekem?

Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

Hanna maga is bevallja, hogy ilyet kérdezni hülyeség, de azzal érvel, hogy még rosszabbul tette a párja, hogy erre hadoválni kezdett ahelyett, hogy azonnal karakánul rávágta volna a nemleges választ. Na ezen a ponton azonban megoszlanak a vélemények.

A posztra érkezett reakciókból alább három olvasói levelet közlünk, mindhárom a Randiblog e-mailcímére érkezett, ahova ön is bármikor írhat, ha úgy érzi, szívesen hozzászólna, vagy ha mesélnivalója akad. De ha most már nagyon kíváncsi, hogy hogyan jutunk el ettől a témától a címben emlegetett orgazmusig, akkor görgessen lejjebb és olvasson!

Henrik

Olvastam ezt a szösszenetet, hogy nem szabad a „voltasszonyt” semmiben jobbnak kihozni. Az én tapasztalatom, hogy nem szabad egyáltalán összehasonlítani, mert az sem sikeres, ha rosszabbnak jön ki. Nem is kell emlegetni és kész. Az én feleségem nem dicséretnek veszi, ha ő „nyer”, hanem vegzálásnak, hogy miért jelenik meg egyáltalán az ex a gondolataimban.”

Hella

Szeretnék most nyomban elhatárolódni Hanna véleményétől, mely szerint:

Szeretném minden férfi figyelmét felhívni, hogy amikor egy nő olyat kérdez, mint ez, vagy olyasmit, ami arra vonatkozik, hogy ő-e a legjobb, legszebb, leglegleg eddig, akkor kérem gondolkodás nélkül igennel válaszolni. Hogy miért? Mert nem vagy egy bunkó állat.

Mint nő kikérem magamnak, hogy bárki Hannával egy kalap alá vegyen. Nekem ne hazudjon azért egy férfi, mert én voltam a hülye. Hülye kérdésre igaz válasz, Hanna csak azt kapta, amit megérdemelt.

A másik, még nagyobb hülyeség:

Mi nők sem kezdjük el kielemezni, hogy a Józsi technikásabb volt kézzel, a Feri meg ügyesebben nyalt. Egyszerűen nem, és kész.

Hát én igen. Én bizony megmondanám, ha muszáj lenne, mert nekem is jogom van a napi betevő orgazmusomhoz. Én arra biztatok mindenkit, hogy stabil párkapcsolatban (2 év már annak számít, szerintem) kommunikáljon, mondja el mit szeretne kapni (illetve adni) a szexben, mert jó kommunikáció nélkül nincs jó szex. És akkor erre talán nem lesz szüksége Hannának és társainak

.”

Hugó

Ez egy csapda. Aki erre őszintén válaszol, az nem bunkó állat, hanem őszinte. Ellenben aki ezt a „kérdést” felteszi, az egy passzív agresszív személy, és még véletlenül sem az igazat akarja hallani. Nagyon is tisztában van vele, hogy nem ő a leglegleg, de mégis hazugságot vár a párjától. És persze nem hiszi el, ami egyébként jogos, mert nyilvánvaló, hogy hazugság. És jön az újabb kérdés, meg a faggatózás, aminek a végén garantált az ajtócsapkodás meg a tányértörés, meg a „jó, akkor menjél és basszál a drágalátos exeddel” mondat, vagy vele egyenértékű.

Ennek az elkerülésére 2 módszer van.

  1. A „kérdező” ennél okosabb, és hülyeséget nem kérdez.
  2. Ha már a „kérdező” nem volt okos, akkor a válaszoló belátja, hogy itt nem arra kell választ adnia, hogy ki jobb az ágyban, hanem a „kérdezőnek” önbizalomhiánya van, és egóját kell helyette megsimogatni. Nagyon fontos, hogy ilyenkor csak olyat mondjon az ember, ami igaz. Abba később sem lehet belekötni, és nagyobb eséllyel hiszi el a másik.

Szándékosan nem úgy írtam, hogy a „nő” meg a „férfi”, mert ez nemtől független.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!