Azt már tudjuk, hogy a hetero nőknek van a legkevesebb orgazmusuk, most pedig egy friss kutatásból az derült ki, hogy 10 nőből 8 (!) rendszeresen színleli, hogy eljut a csúcsra szex közben. Egy kansasi egyetem készítette a felmérést, amiben 1600 nőt és férfit kérdeztek arról, hogy megjátszotta-e már a gyönyört. Mint kiderült az összes résztvevő 64 százalékával már megtörtént, hogy csak tettette, hogy elélvez, a nőknek pedig a fele mondta azt, hogy mindig vagy szinte mindig csak színleli.

Ilyenkor pedig mindig felmerül a nagy kérdés, hogy de miért?

Összesen 143 különböző válasz érkezett erre a kérdésre, amikből azért le lehet szűrni, hogy mik a fő indokok. Sajnos nagyon sok válaszadó egyszerűen azzal magyarázza, hogy megjátssza az élvezést, hogy úgy érzi, ezt várja el tőle a partnere. És mivel se nem akarja megbántani a pasit se nem akarja, hogy frigidnek tartsa, inkább eljátssza, hogy neki is jó volt. Ez persze egy ördögi kört generál, mert minél többször történik ez meg, annál nehezebb megmondani a partnernek az igazságot és persze annál nehezebb ellazulni a szex során.

Erről beszél a 28 éves Georgina is, aki a The Sunnak magyarázta el, miért színlel minden alkalommal az ágyban.

Volt már olyan, hogy konkrétan megfájdult a fejem szex közben, mert annyira koncerntáltam arra, hogy sikerüljön elmennem. Persze nem sikerült

- mondta a lány, aki egy másik fontos dolgot is említ a kamuzás kapcsán. Azt, hogy arra is rá lehet ám kattanni, ha az ember magas szintre emeli a szex közbeni színjátszás. Bevallása szerint, neki Oscar-díj járna azért, milyen jól csinálja.

Hasonló érzésekről számolt be a többi kérdezett is, volt aki azt is hozzátette, hogy számára a szexelés egy hatalmas szégyenérzet.

Egyik oldalról azért mert rosszul érzi magát attól, hogy átveri a másikat, de azt is szégyenként éli meg, hogy nem tud elélvezni.

Persze sikertörténetekre is van példa. Egy középkorú asszony azt mesélte, hogy a harmincas évei közepéig nem tudta, milyen az orgazmus. Aztán a válása után kezdte megismerni a testét és rájött, hogy olyan férfira van szüksége, akiben teljesen meg tud bízni és akivel bármit meg tud osztani. Mikor megtalálta ezt a partnert, végre átélte a szex közbeni gyönyört.

Szóval nyilvánvaló, hogy nem lehetetlen a dolog, akkor sem, ha az ember éveken keresztül csak színlel. A lényeg a partner és a kísérletezőkedv, érdemes esélyt adni az újdonságoknak, akár az A-pontnak, vagy kipróbálni az orgazmust okozó zenei hangot