Az utóbbi időben rengetegen foglalkoznak a szexuális zaklatás témájával. Nem véletlenül, hisz a kirobbant Weinstein-botránynak több magyar vonzata is lett. (Ezekről az Index erre vonatkozó aktájában olvashat részletesen.) 

Viszont ez a téma nem csak hollywoodra és a színészvilágra korlátozódik. Például vannak olyan sztárok, akiket gyerekként rendszeresen bántalmaztak. Vannak olyan celeb-szülők, akik azért tiltják gyerekeiktől a különböző eszközöktől, nehogy valamilyen zaklatási forma áldozatául essenek. A mindennapokban, a hétköznapi emberek szintjén is visszatérő téma a zaklatás. És amint az látszik, elég változatos formában van jelen.

Randiblog rovatunkban több olvasói levelet közöltünk már, amelyeket olyan párkapcsolataikról írtak nekünk, amelyek durva zaklatásba torkolltak. Az egyiknek halálos fenyegetés, illetve rendőrségi feljelentés lett a vége. De az érzelmi zsarolás is félelmetes méreteket ölthet.

Volt egy huszonöt éves kaliforniai nő, aki a barátjával való szakítás után elhatározta, hogy teljesen tönkreteszi a volt pasija életét.Stephani Lawson konkrétan börtönbe akarta juttatni exét. Ennek érdekében  több alkalommal is feljelentette gyilkossággal való fenyegetés és zaklatás miatt.

Az összesen négyszer letartóztatott férfi ártatlan volt.

A nő  többnyire a Facebookot használta fel a volt pasijával szemben: Tyler Parker névvel regisztrált, és azt állította a rendőrségen, hogy exe ezzel a profillal fenyegetőzik. A saját magának írt üzenetekben többek között arról volt szó, hogy Parker megöli őt is és a kislányát is. A rendőrök lassan gyanút fogtak, végül a nőt egy év börtönbüntetésre ítélték.

Egy olyan történetről is beszámoltunk, ami még a párkapcsolatot megelőző féltékenykedésről szól.Angliában egy nő szerelmes lett egy férfiba, és egyszerűen nem tudta elviselni, hogy az illető egy másik csajjal jár. Folyamatosan kereste a kapcsolatot a férfival, illetve közben próbálta a barátnőjét a lehető legdurvább eszközökkel lejáratni, illetve elmarni a pasi mellől, menet közben pokollá téve az életét annak a férfinak is, akiért elvileg rajongott. Ezt úgy érte el, hogy a nő, Marta Guskiewicz a közösségi oldalon megváltoztatta felhasználónevét, vezetéknevét átírta Outhwaite-re, ahogy a pasit is hívták, majd posztolta a férfi telefonszámát, hozzátéve, hogy egy lotyóval él együtt, és prostizik meg drogozik. Ezen kívül küldött Outhwaite-nek postán egy férfimagazint és benne készpénzt, de a legdurvább húzása az volt, hogy szintén a Facebookon

készített egy kamuoldalt Outhwaite barátnőjének fotójával, és hirdetési szöveggel, ami prostitúciós szolgáltatásokat reklámozott: „minden, amit akarsz, bármi, 20 fontért, mocskos, ronda ribancok”.

 

Van olyan eset, amikor még ennyi indíték se kell. Elég ha két pasi talál egy eléggé kábult nőt egy bárban, testi fölényüket kihasználva fogdosni kezdik, majd mindezt videóra veszik, sőt, fel is töltik a netre.

Ha ön jogellenes, vagy kiskorúakra káros online tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket és használja a cikk végén található bejelentő felületet!