Januárban közöltünk interjút Nagy Marianna pszichológus-szexológussal, az Intimszféra című blog szerzőjével. Tőle kaptunk most egy levelet egy olyan olvasói beszámoló kapcsán, amit a Randiblog Inbox rovatnak küldött be valaki. Ebben Bálint álnevű olvasónk arról ír, hogy egy időben ő is szexpartner-keresésre használta a Tindert, de most már inkább tartós kapcsolatra vágyna, és pontosan ide vág Nagy Marianna egy korábbi felmérése, amit Index-olvasók segítségével végzett: ki milyen célra használja a Tindert, mit vár a társkereső appon szerzett ismeretségektől. Szexet és semmi mást? Tartós párkapcsolatot? Esetleg valami egyebet?

Az eredményekről egy összefoglaló ábrát is kaptunk, amely megmutatja, hogy melyik korcsoportban melyik nemnek mennyire fontos motiváció a szexpartnerkeresés. Nézzük!

A mi Tinderes kutatásunk, amit 968, többségében Indexolvasó töltött ki – (az adatokat kor, nem és családi állapot szerint illesztettük) azt mutatja, hogy a szexuális élménykeresés csak az ötödik helyen szerepel a Tindert használók motivációjában. A Tinder-használat motivációiról bővebben itt olvashat.

Ha az egyes motivációkat nemek szerinti bontásban nézzük, akkor már az látszik, hogy a férfiak esetében a szexuális élménykeresés a második helyre lép elő, gyakorlatilag megegyező pontszámmal, mint az első helyen lévő, hosszútávú partnerkeresés. A nőknél ezzel szemben magasan vezet a hosszútávú partnerkeresés.

A lenti ábra pedig azt mutatja, hogy hogy alakul a szexuális élménykeresés motivációja korcsoport, nem és családi állapot szerinti bontásban. A férfiakat tekintve alapvetően magasabb ez a fajta motiváció, érdekes kivétel azonban a házasságban élők esete, ahol látványosan csökken ez a motiváció. Szintén érdekes, hogy a szingli és a párkapcsolatban élő férfiak között alig van különbség szexuális élménykeresés tekintetében. A nőknél minden párkapcsolati státuszban nagyjából azonos szinten mozog ez a motiváció, kivételt jelent azonban a párkapcsolatban élő, 40 év feletti nők csoportja, ahol nagy mértékben megugrik a szexuális indíttatású Tinder-használat.

Böngéssze mindenki kedvére a diagramot, hogy vajon magára ismer-e és persze el is gondolkodhat, hogy mi az ő személyes motivációja a Tinder-használatra. Bálintnak pedig szeretnénk gratulálni az őszinteségéhez, én személy szerint fontosnak gondolom, ha a partnerek még az elején tisztázzák, hogy kinek milyen igényei, elvárásai vannak egy kapcsolatban. Biztosan fog találni olyan nőt, akinek olyan fontos a szex, mint neki.”

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!