Kenneth Felts egy 90 éves bácsi, aki idén nyáron döntött úgy, hogy bevállalja a comingoutot. Felts most már nagypapa, és annak idején Kansasben nőtt fel, nagyon vallásos családban, ezért, bár tudta magáról, hogy meleg, inkább elfojtotta szexualitását, és élete zömét heteroszexuálisként élte le. Egyetlen epizód volt az ötvenes években, amikor szerelmes lett egy nála 5 évvel fiatalabb srácba, bizonyos Phillip Allen Jonesba, akivel egy időre össze is költöztek. Felts azonban úgy érezte, hogy keresztény hitével nem tudja összeegyeztetni ezt a viszonyt, ezért szakított Jonesszal. Az akkori jogszabályok szerint ráadásul börtön várt volna rájuk, ha a szerelmükre fény derül.

Felts végül házasságot kötött, feleségével egy lányuk született, de végül elváltak. Lányukat Rebecca Maysnek hívják, most 48 éves, és 20 évvel ezelőtt elmondta édesapjának, hogy leszbikus. Felts erre akkor csak annyival reagált, hogy úgysem lesz tartós a dolog (talán mert a saját kapcsolata Jonesszal is olyan rövid volt), de saját hasonló titkát nem mondta el. Az édesapának nem lett igaza gyerekével kapcsolatban, mert a dolog nagyon is tartósnak bizonyult: a lánya azóta is kapcsolatban él a nővel, aki most már a felesége, és akivel gyerekeket nevelnek.

Kenneth Felts végül idén nyáron jelentette be először a lányának, hogy meleg, majd a Facebookra is kitette, hogy minden ismerőse tudjon a comingoutról. Nem sokkal később már az újságokban is szerepelt a sztorija a világ több országában, többek között a Washington Post is megírta.

Felts azt mondja, végre szabadnak érzi magát, mert nem kell többé rejtegetnie, kicsoda ő igazából, és jótékonysági akciókba is bekapcsolódott melegszervezeteken keresztül. Az internetre posztolta egykori szerelme képét és adatait is, miután sehogy máshogy nem tudta elérni Jonest, de szeretett volna újra találkozni vele, vagy legalább hallani felőle ennyi évtized után. Az derült azonban ki sajnos, hogy Felts egykori szerelme két éve meghalt, amint azt a bácsi egy nagyon szomorú posztban írta meg a Facebookon.

Összességében azonban Felts mégis azt mondja, szabadnak érzi magát most, hogy nem kell egy titkot őriznie tovább. A BBC alábbi interjújában a lányával együtt szerepeltek.