Azt eddig is tudni lehetett, hogy ki mutatta be egymásnak a párt: Violet von Westenholz, Harry gyermekkori barátja, aki pr-osként dolgozik a Ralph Laurennél. Ő volt az, aki vakrandit szervezett a két fiatalnak. Most viszont arra derült fény, hol figyeltek fel egymásra.

Az új információt Katie Nicholl, királyi újságíró árulta el. A nő állítása szerint Meghan és Harry szemügyre vette a másik Instagram fiókját, majd mivel mindketten elégedettek voltak a látottakkal, a közös barát megszervezte a találkát. Felmerül azonban a kérdés, hogy a színésznő milyen Instagram fiókot csekkolt le, hiszen a hecegnek nem volt hivatalos profilja.

A választ Omid Scobie és Carolyn Durand szolgáltatta, akik a tavaly megjelent A szabadság nyomában: Harry és Meghan – egy modern királyi család című botránykönyvükben számoltak be arról, hogy Harry hercegnek titokban volt egy saját közösségi felülete: @SpikeyMau5 felhasználónéven volt regisztrálva, a profilképe pedig egy Deadmau5 stílusú, egérfül alakú sisak volt – írja a Marie Claire. Meghan Markle 2016-ban kezdte el követni Harry Instagram-profilját, és még abban az évben sor is került az első randijukra.