Amikor Járai Máté és felesége, Kíra az RTL Klub sztárpárshowja, a Nyerő Páros előző szériájában bevallották, hogy házasságukat nyitottan élik, sikerült lesokkolniuk a tévénézőket, de kiemelték: ez még nem jelenti azt, hogy bárki becsatlakozhat hozzájuk harmadikként.

A Jászai Mari-díjas színész, aki több mint húsz éve alkot egy párt a szinkronrendezővel, korábban úgy fogalmazott: a szeretet legfelsőbb foka az, amikor a párunkat nem akarjuk élményektől és kalandoktól megfosztani, ezért szemet hunyunk afölött, ha mással is együtt van. Ehhez a saját fájdalmunkat és érzéseinket kell megtanulni kezelni. Járaiék szerint a nyitott házassághoz szükséges, hogy a felek közötti bizalom és szeretet kikezdhetetlen legyen. Erről kérdezték őket most a  a Life Tv-n futó Frizbi Hajdú Péterrel című műsorban is – bukkant rá a 24.hu.

Járai a nyitott kapcsolata szabályairól azt mondta, hogy:

A szabályok folyamatosan változtak. Mindenféle szabályunk volt: ismerőssel, kollegával, baráttal soha. Aztán ismerőssel dehogynem, kollégával dehogynem, baráttal dehogynem. Olyan is volt, hogy na jó, de csak egyszer. Tehát nem viszony lesz, hanem egyéjszakás kaland, és akkor az szép volt, jó volt. És aztán jött az, hogy ha egyszer jó volt, kétszer is jó lehet! Én is féltékeny vagyok, mint az állat, dobtam már a kedvenc bögrémet a falhoz.

 – mesélte a színész, aki néhány hónapja azt mondta, egy időre biztosan szüneteltetik a nyitott kapcsolatot.

Nem járaiék az egyetlenek

Ashton Kutcher és neje, Mila Kunis sem hisz a monogámiábában, valamint Pink és férje, Carey Hart is elég szabadszellemű. Rajtuk kívül például Will Smith és felesége, Jada Pinkett Smith is megadta a bizalom legmagasabb szintjét és a szabadságot egymásnak. Úgy határoztak, a házasság számukra sosem lehet börtön, ezér 24 éve köttetett házasságukat nyitottan élik. Kapcsolatukba érzelmileg és testileg is beengednek másokat. Szerintük ez így van rendjén.