Kendőzetlen őszinteséggel vall szexuális életéről és élményeiről nemrég megjelent önéletrajzi könyvében Will Smith. Az 53 éves színész, akinek kötete a Will címet kapta, többek között azt is elárulja kötetében, hogy egy, még tinédzserként elszenvedett trauma miatt szexfüggő lett, s ha egy féktelen aktust követően a csúcsra jutott, öklendezni kezdett és hánynia kellett.

Az Oscar-díjra jelölt amerikai színész és többszörös Grammy-díjnyertes hip-hop előadó első komoly kapcsolata egy Melanie Parker nevű lánnyal volt. Smith 16 évesen maga is megtapasztalta, milyen nagy lánggal tud égni az első komoly tiniszerelem, a szakítás okozta csalódás pedig mély sebeket hagyott maga után. A lány megcsalta őt, ami olyan reakciót váltott ki Smithből, hogy az évekig hatással volt szexuális életére – írja a Daily Mail.

Smith a szakítást követően kétségbeesetten vágyott a hölgyek közelségére, a féktelen szexre. Rengeteg nővel ágyba bújt, többnyire idegenekkel. Saját bevallása szerint minden egyes partnerrel nagyon reménytelien vágott bele az ismerkedésbe. Abban reménykedett, hogy megtalálhatja az igazit, aki feltétel nélkül szereti majd és enyhít a fájdalmán. Lelkileg ugyanakkor egyre rosszabbul kezdte érezni magát.

Bár az intim együttléteket nagyon is élvezte, mégis úgy vélte, ellentmond értékrendjének az, amit tesz. Szexfüggősége egy úgynevezett pszichoszomatikus reakciót váltott ki nála az orgazmus során.

Kétségbeesetten vágytam a megkönnyebbülésre, de mivel a szívfájdalomra nincs gyógyszer, a vásárlás és a féktelen szex lett az én homeopátiás szerem. Melanie előtt csak egy lánnyal szexeltem, a Melanie-val való szakítást követően azonban átestem a ló túloldalára. Azzal próbáltam meg enyhíteni a fájdalmamat, hogy akivel csak tudtam, lefeküdtem. Hát nem segített, csak még nyomorultabbul éreztem magam. Ha a csúcsra jutottam, öklendeztem és néha hánytam is. Rengeteg nővel feküdtem le, féktelen volt velük a szex, ez váltotta ki az egészet

– olvasható a kötetben, amelyben a színész arra is kitér, hogy első barátnőjét, Melanie-t, élete értelmének tartotta.

Noha kibékültek, s egy rövid időre újból összejöttek, egy idő után mindketten azt látták a legjobbnak, ha végleg különválnak útjaik.  

Smith egyébként mindig őszintén beszélt a szexuális életéről. Nejével, Jada Pinkett Smith-szel azt sem tagadják, hogy nyitott házasságban élnek. Életüket 1997-ben kötötték össze, házasságuk első időszakában pedig – ahogy az egy Oprah Winfreynek adott interjúból kiderült – napjában többször is egymásnak estek. Pontosabban az első négy hónapban volt ez így; úgy és annyit szexeltek, mintha kötelező lett volna.