Kevés váratlanabb és meghatóbb szerelmi történetet tudnánk most felhozni a sztárvilágban annál, mint ahogy Jennifer Lopez és Ben Affleck csaknem két évtized után visszatalált egymáshoz. A kétezres évek elején Hollywood egyik álompárjának tartották őket, ám esküvő helyett szakítottak. A legújabb pletykák szerint ismét jegyben járnak, és több jel is arra utal, hogy készen állnak oltár elé állni.

A világ legszebb nőjének választott Puerto Ricó-i énekes-színésznő és a kétszeres Oscar-díjas amerikai színész az élő példa arra, hogy milyen nagy lánggal tud égni a szerelem évtizedek múltán, egy fájdalmas szakítást követően is. Lopezék idén találtak újra egymásra, és boldogabbnak tűnnek, mint valaha. Kapcsolatukra májusban derült fény, amikor Affleck egy romantikus montanai kiruccanásra vitte Lopezt.

Az egymástól külön töltött 17 évben bőven tapasztaltak hullámvölgyeket és hegyeket, ám úgy tűnik, most mindketten abban az élethelyzetben vannak, amikor értékelni tudják egymást. És ami a legfontosabb: a szakítás utáni béküléssel belépett kapcsolatukba a hála is. 

Az énekes-színésznő korábban elárulta, hogy annak idején két évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy túltegye magát az Affleckkel kötött eljegyzésük felbontásán. 2014-ben megjelent memoárjában úgy fogalmazott a szakításukról:

Olyan volt, mintha a szívemet tépték volna ki a mellkasomból

Most azonban, hogy újra egy párt alkotnak, végre megállapodnak? A pletykák jó ideje erről szólnak, és a következő jelek is egy közelgő frigyre utalnak!

1. Menyasszonyi ruha

Lopez nagy port kavart azzal, hogy vasárnap az American Music Awards-on egy menyasszonyi ruhában énekelte el legújabb, On My Way című dalát. Hasonló szettben pompázott a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon is. Egy, az énekes-színésznőhöz közel álló ismerős szerint ezzel a szerelmesek üzenni akartak.

Jennifer mindenképpen fehér ruhában akart megjelenni. A fehér az új kezdetet, az újjászülést szimbolizálja

– magyarázta az informátor. Mások szerint ez utalás volt arra, hogy készen áll a házasságra. Egy biztos: lehengerlően festett a ruhakölteményben! 

2. A gyűrű

Ha össze akarnak házasodni, akkor a gyűrűt is ki kell választaniuk. Affleck 2002-ben egy rózsaszín gyémántgyűrűvel kérte meg Lopez kezét, amelyet a becslések szerint 1,2 millió dollárért (390,9 millió forintért) vett, de ma már 12 millió dollárra (3,9 milliárd forintra) teszik annak értékét. S bár annak idején lefújták a lagzit, Lopez megtartotta a gyűrűt. Mindenesetre Afflecket augusztusban éppen akkor kapták lencsevégre, amikor gyűrűket nézegetett.

3. Még egy házasság? Hát persze!

Lopezt és Afflecket is rendre balszerencse kísérte a szerelmi életükben, ám a sok csalódás után is kitartóan bíztak abban, hogy egyszer megtalálják az igazit. Lopez, aki korábban Ojani Noával, Cris Juddal és Marc Anthonyval is házasságot kötött, nemrég azt nyilatkozta: nem zárkózik el egy negyedik frigytől. 

Ismertek, romantikus alkat vagyok. Mindig is az voltam. Egy párszor már voltam házas, de még mindig hiszek a boldog végben. Igen, teljes mértékben

– mondta az előadónő pár hete a Today Show-ban.

Affleck leghosszabb ideig Jennifer Garner színésznővel alkotott egy párt, akivel három gyermekük született. Tizenhárom év házasság után 2018-ban váltak el. Legutóbb Ana De Armas kubai színésznővel járt, vele idén januárban szakítottak. A jelek szerint ő is egy valódi, szeretetteljes kapcsolatra vágyik.

Egy mély és értékes kapcsolatot szeretnék. Teljesen el akarom kötelezni magam

– mondta tavaly a színész.

4. Szerelmes pillantások

Affleckék le sem tagadhatják, mennyire odavannak egymásért. Meleg pillantásaik igen sokat elárulnak kapcsolatukról.

Az egymásba mélyen szerelmes embereknél egyetlen pillantás is árulkodik a vonzalmukról. Az izmok ellazulnak, arcukon lágy kifejezés jelenik meg, a száj mosolyra húzódik. Jen mindig így pillant Benre. De Benen is látni, hogy imádja Jent

– mondta Judi James testbeszéd szakértő.

5. Összehozták a családot

Úgy tudni, a szerelmesek azt tervezik, hogy gyerekeikkel együtt töltik a karácsonyt: Lopez ikrei, Emme és Maximilan, valamint Affleck három csemetéje, Violet, Seraphine és Samuel is a szerelmespárral töltené a szeretet ünnepét. Mind nagyon jól kijönnek egymással, és közeli ismerőseik szerint a közösen eltöltött ünnep is azt bizonyítaná, mennyire komolyan gondolják a kapcsolatukat.

6. Vörös szőnyegre készen

Amikor a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon felvállalták kapcsolatukat, egy percig sem titkolták, milyen hevesen ég szerelmük lángja. A filmfesztivál után pár nappal a Met-gálán is együtt jelentek meg, forró csókokat váltva a kamerák előtt. 

Lopez korábbi sajtósa, Rob Shuter szerint ez is arra utal, hogy hamarosan összeházasodhatnak. 

Szerintem egyikük sem lenne ennyire nyitott, ha nem terveznének nagyon is komolyan egymással. Jennifer nem hagyná, hogy Bennel együtt lássák, ha nem vele képzeli el a jövőjét. Titokban is találkozhattak volna és élvezhették volna egymás társaságát

– magyarázta Shuter. 

7. Meg van írva a csillagokban

Jennifer Lopez július 24-én, Ben Affleck augusztus 15-én született, mindketten az oroszlán havában. Csillagjegyük szerint a szívük vezérli őket, nagyon is szenvedélyesek és romantikusak. Időnként az egymással való versengés miatt a másik agyára mehetnek, de összességében ugyanazokat az értékeket vallják és támogatják egymást.

Köztudott, hogy az oroszlánok vágynak az érintésre, ami megmagyarázza, miért vannak annyira egymásba gabalyodva a vörös szőnyegen is. Egy Mystic Meg nevű asztrológus ráadásul tavaly januárban "megjósolta", hogy az oroszlánok idén, azaz 2021-ben visszatalálhatnak az exükhöz – írja a The Sun brit napilap.