18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

shutterstock 662146600

Íme 10 érv a rendszeres szeretkezés mellett

2022.01.25. 12:17

Amellett, hogy kiváló testmozgás, védi a női szívek egészségét, ellenállóbbá tesz a megfázással szemben és segíti az alvást. Ez ugyanakkor még csak néhány azok közül a jótékony hatások közül, amelyekkel együtt jár a rendszeres szexuális élet.

1. Gyógyír a fejfájásra

Tudósok szerint a szex hatékonyan enyhítheti a fejfájás és a migrén kellemetlen tüneteit, úgyhogy ideje más kifogást találni arra az esetre, ha meg akarjuk úszni az együttléteket.

2. Testmozgás

Bár nem ér fel egy teljes edzéssel, remekül átmozgat. Egy gyorsabb sétához vagy kellemes tempójú biciklizéshez hasonló mértékben növeli a pulzusunkat a szex.

via GIPHY

3. oldja a szorongást

A szorongás, stressz és mentális betegségek ellen is kiváló "ellenszernek" bizonyultak a romantikus együttlétek. Egyrészt segít megelőzni ezek kialakulását, de ha már fennállnak, csillapítja azok tüneteit.

4. Védi a női szívek egészségét

Kutatások szerint azoknál a nőknél, akik heti néhányszor lefeküdtek partnerükkel, kevesebb valószínűséggel alakultak ki szívbetegségek, mint akik csak havonta egyszer éltek nemi életet.

5. meghosszabbíthatja az életet

Egy tanulmány szerzői állítják: azok a házas nők, akik gyakrabban szeretkeznek, tovább élnek. Bár nem tudják, vajon tényleg a szex hosszabbítja-e meg az életüket, vagy pont azért bújnak össze többször férjükkel, mert jó egészségnek örvendenek.

6. Okosabbá tehet

Egy felmérés eredményei arra mutattak rá, hogy a többet szeretkező 50 év felettieknek jobb a memóriájuk, és alap matematikai feladatok megoldásában is jobban teljesítettek kevesebbet szexelő kortársaiknál.

7. Erősíti az immunrendszert

Egy egyetemi hallgatók körében végzett kutatás szerint heti két szeretkezés hatékonyan erősítheti az immunrendszert, és a nyálban megjelenő antitesteknek köszönhetően ellenállóbbá válhatunk a megfázással szemben.

8. Javítja az alvás minőségét

A szexnek, pontosabban az orgazmusnak köszönhetően endorfin és oxitocin szabadul fel a szervezetünkben, amelyek fájdalomcsillapító és nyugtató hatásuk révén segítik a jobb alvást.

via GIPHY

9. Erősíti a kötődést

Az oxitocinnak köszönhetően nő a ragaszkodás, az intimitás a párkapcsolatban, ami hozzájárul az erős, stabil kötelék kialakulásához.

10. Boldogabbá tesz

Összességében heti egy összebújás is boldogabbá teszi a párokat. Kutatók szerint érdemes mértéket tartani, mert ha a mennyiséget részesítjük előnyben, akkor hosszabb távon pont hogy magunk előtt égetjük fel a boldogsághoz vezető utat.

(HáziPatika.com)