Megrázó vallomást tett Solti Ádám. A Barátok közt korábbi színésze, aki rendkívül nehéz időszakot tudhat maga mögött, drámai titokról rántotta le a leplet: kiderült, hogy van egy közel kétéves kisfia, aki nem a feleségétől, Bernadett-től született. 

 

Solti annak idején, amikor 2010-ben feltűnt az X-Faktor című tehetségkutatóban, közelebbi viszonyba került az egyik rajongójával. Jelenlegi nejét, Bernit csak később ismerte meg, ám a rajongóval való viszonya tovább folytatódott. Az énekes-színész erről elsőként a Blikknek beszélt; úgy fogalmazott, nejének éveken át hazudott, hogy védje őt. A válás is megfordult a fejében, csakhogy ne sérüljön.

Voltak hullámvölgyek a kapcsolatunkban a feleségemmel, és én a leggyávább, legrosszabb dolgot választottam, félreléptem. A nő tudta, hogy házas vagyok, nem kecsegtettem azzal, hogy elhagyom Bernit, pontosan tisztában volt vele, ő egy szerető, és akármilyen borzalmasan is hangzik, csak arra kell, hogy évente néhány alkalommal pár órára jól érezzem magam. A sokk akkor ért, amikor 2020-ban közölte, teherbe esett tőlem és megtartja a gyereket. Nem akartam elhinni. Először könyörögtem neki, hogy ne tartsa meg, hiszen én nem akarom ezt a gyereket, de ez mindig a nő döntése. Az ő teste, akarata, jogilag sem volt semmilyen lehetőségem arra, hogy ne legyek apa. Mindezt úgy, hogy a feleségemmel évek óta küzdünk egy babáért, ennek nem így kellett volna történnie

– árulta el a Blikknek a színész, akinek volt szeretője átlépett egy határt. A nőnek hiába könyörgött, az megtartotta a babát.

Sosem bántottam, de bevallom, fenyegettem azzal, hogy megteszem. Csúnya dolgokat vágtam a fejéhez, nem vagyok büszke rá, de a pillanat hevében kicsúsztak ezek az indulatos, undorító dolgok. Itt volt ez a hatalmas titok: szeretőm van, terhes lett, és úgy leszek apa, hogy nem attól a nőtől akarok gyereket, nem őt szeretem és nem tudok semmit sem tenni

– magyarázta Solti, aki ennek következtében hazugságáradatba került. Rettegett attól, hogy a nő kitálal, s bár szégyelli, de bevallotta a lapnak azt is, hogy az alkoholba menekült. Az édesapjától is segítséget kért, ám a férfi a nő mellé állt, és rendszeresen tartotta is vele a kapcsolatot. Solti akkor sem beszélt a történtekről a nejének, amikor a baba megszületett.

Rosszul voltam. A feleségemnek még ekkor sem mondtam el, egyszerűen nem akartam ezt az egészet. Apám és a nő is szinte terrorizált, nyomasztott, hogy találkozzak a gyerekemmel, én pedig belementem. A másfél év alatt mindössze pár alkalommal láttam. Egyszer még ide, a családi házunkhoz is eljött apám, a nő és a kisgyerek. Berni nem volt itthon, én pedig nem akartam, hogy a szomszédok meglássák őket, ezért bejöttek. Akkor a nő a kezembe adta a fiamat, és annak ellenére, hogy kértem, ne tegye lefotózott, videókat készített, és biztos vagyok benne, ha nem állnék elő ezzel a történettel, ő tenné meg, és felhasználná az akkor, és a korábban készült képeket is

– mondta a lapnak a színész, akinek titkát Berni tavaly májusban tudta meg egy véletlen folytán. A fiatal lányt sokkolta a dolog, pár hétre külön költöztek. Bár Solti nem hitte, hogy neje megbocsáthat neki, Berni felül tudott kerekedni a dolgokon, és adott a színésznek még egy esélyt. Solti azt mondja, összetörtek, ám most erősebb a kapcsolatuk, mint valaha.

Tudom, a kisgyermek semmiről sem tehet. Biztos, hogy ez most rengeteg nőtársamat megbotránkoztatja, de megbocsátottam Ádámnak, mindenki követhet el hibákat az életben, de a férjem rászolgált arra, hogy kapjon tőlem egy második esélyt. Új fejezetet nyitottunk az életünkben, amelynek a kisfiú is a része lehet. Nyitott vagyok arra, hogy találkozzak a férjem fiával, hogy nálunk legyen, amikor már olyan nagy lesz, hogy az anyja nélkül jöhet. Mindannyian sérültünk a történtek miatt, de a gyermeket sajnálom a legjobban, mivel úgy látjuk, hogy az anyja számára nem az ő boldogsága, kiegyensúlyozott élete a legfontosabb, hanem az ellenem és ellenünk vívott harc

– fejtette ki Berni, aki férjével a Drágám, add az életed! című páros celebvetékedőben is szerepelni fog.

A Blikk továbbá arról is ír, hogy a volt szerető miatt Soltiék ügyvédhez fordultak. A nő amellett, hogy szerette volna rendezni a gyerek családi jogállását, vagyis azt, hogy ki az apa, a legvadabb dolgokat akarta. DNS-tesztet követelt, ám Solti szerint az volt a célja, hogy tönkretegye a házasságát. Solti azt is felajánlotta, hogy félretesz minden hónapban egy bizonyos összeget, s amint a fiú nagykorú lesz, hozzáférhet. A színésznek az sem lenne ellenére, hogy vele legyen a fia, de csak akkor, amikor ehhez már nem kell az anyja. Biztos benne, hogy volt szeretője addig megy, amíg nem kap figyelmet. Azért is mesélték el most a történetüket, mert a nő nem hagyott más lehetőséget.

(Borítókép: Solti Ádám és Solti Berni. Fotó: RTL KLub/ Sárosi Zoltán)