18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

GettyImages-635924194

Kiderült: ez a korosztály szeretkezik a legtöbbet

2022.07.12. 17:00

A közelmúltban több felmérés is készült az emberek szexuális életéről és a párkapcsolatokról. Nemrég például arról is olvashatott a Velveten, hogy vajon mennyi idő kell egy nőnek ahhoz, hogy a csúcsra érjen, vagy hogy mennyit kell szeretkeznünk ahhoz, hogy lelassítsuk az öregedést. 

Ezúttal egy, a napokban publikált brit felmérést szemlézünk, melynek keretében ezer résztvevő válaszait elemezték. A kutatók arra keresték a választ, hogy vajon melyik korosztály gyűri leggyakrabban a lepedőt.

A megkérdezett 65 év felettiek 35 százaléka nyilatkozta azt, hogy legalább naponta egyszer szeretkezik a párjával, 15 százalékuk pedig akár egy nap többször is ágyba bújik kedvesével. Ezzel szemben a 18-24 év közötti korosztály csupán 19 százaléka szexel naponta, a 45-54 éves megkérdezetteknek pedig mindössze 3 százaléka nyilatkozta ezt – írja a Daily Star című brit napilap nyomán a Life.

via GIPHY

Vagyis az idősebb, nyugdíjazott párok sokkal többször szeretkeznek, mint a fiatalabb szerelmesek.

Míg az X generációs középkorúak 40 százaléka nagyjából heti egyszer szeretkezik, addig az idősek 60 százaléka mondhatja el magáról ugyanezt. A 35 és 44 év közötti válaszadók körében az derült ki, hogy átlagosan tíz párból egy akár fél évig is nélkülözi a szexet.

A felmérés arra is rámutatott, hogy minél kevesebbet szexelnek az emberek, annál ritkábban veszekszenek. Ez azonban a szenvedély kihunyására enged következtetni. Ez leginkább a középkorúakra jellemző.